Terveystalo Rela-hierojien ja Careerian yhteistyössä yritys saa ammattitaitoista työvoimaa

10.03.2022

Careerian hierojakoulutus on vahvistanut työelämäyhteistyötä aloittamalla yhteistyön Terveystalo Rela-hierojat kanssa. Malli on erinomainen esimerkki win-win-win-periaatteesta oppilaitoksen ja työelämän yhteistyössä. Se tuo syvyyttä hieronnan ammattitutkinnon toteutukseen, Rela-hierojat saa ammattitaitoista työvoimaa ja opiskelijoiden yrittäjäksi ryhtyminen helpottuu. 

Terveystalo Rela-hierojat näkee hedelmällisenä yhteistyön, jossa voidaan yhdessä kehittää opiskelijoiden ammattitaitoa aidossa työympäristössä. Kokemukset ovat kaikilla osapuolilla positiivisia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni hieronnan ammattitutkintoon valmistuva myös jäisi alalle.

– Hierojaksi valmistuu vuosittain noin tuhat opiskelijaa. Paljon pienempi määrä jää alalle harjoittamaan ammattia. Yksi yhteistyömme tavoite onkin, että opiskelijat jäisivät joko Rela-hierojille tai perustaisivat oman yrityksen. Ensimmäisestä koulutusryhmästä kuudesta opiskelijasta meille jäi huikeat neljä, Terveystalo Rela-hierojien erikoishieroja Lassi Ylönen hehkuttaa.

Terveystalo Rela-hierojat panostaa opiskelijoiden ohjaukseen. Opiskelijoille on yhtenäiset ohjeet siitä, mitä odotetaan Rela-hierojilta ja mitä opiskelijoilta. Ylönen on tehnyt mentoreille opiskelijoiden ohjaukseen yhtenäiset toimintaohjeet, 

– Lähdemme opiskelijoiden tarpeista ja pyrimme räätälöityyn opiskelujaksoon. Saamme Careeriasta tiedon opiskelijan opintojen vaiheesta yksilöllistä opiskelusuunnitelmaa varten. Tieto kulkee hyvin ja olemme ajan tasalla opiskelijan opintojen etenemisestä, Ylönen sanoo.

– Opiskelijoilla oli valmiiksi Careeriassa luotu halu oppia. Mentoreiden palaute on ollut positiivista kautta linjan. Kaikki on mennyt niin kuin pitääkin. Kun asenne on oikea, niin sekä opiskelijat että me teemme oman osamme, Ylönen kiittää kaikkia oikeasta asenteesta.

Yhteistyöllä luodaan hyvät edellytykset toimia alalla

Halu auttaa ja alan tutkinto ovat peruslähtökohdat hierojana onnistumiseen. Ylösen mukaan auttamisen halu on ehdottomasti ykköskriteeri.

- Silloin onnistutaan. Lisäksi ala sopii ihmisille, jotka tekevät mielellään töitä käsillä ja pitävät sosiaalisista tilanteista. Se heijastuu asiakkaaseen, joka tällöin myös kokee tilanteen luonnolliseksi.

– Työelämä on koko ajan myös muuttunut vaativammaksi ja mm. lisääntynyt etätyö kasvattaa myös hieronnan tarvetta. Markkinajohtajana meidät on työnantajien kautta löydetty hyvin. On ilo huomata, että työnantajat ottavat vastuuta työntekijöidensä hyvinvoinnista, Lassi Ylönen kuvaa työelämän muutosta.

Lue koko juttu >>

Tutustu aikaisempiin huippuhetkiin >>