TATin etätapahtuma Takeoff kokoaa yli 1500 nuorta työelämän ja yrittäjyyden äärelle 20.11.

18.11.2020

Talous ja nuoret TAT järjestää jo kuudennen kerran Takeoff -bisnestapahtuman lukion ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Uusi etätoteutus mahdollistaa yli 1 500 toisen asteen opiskelijan osallistumisen tapahtumaan. Ammattiin opiskelevia on osallistujien joukossa yli 300.

- Korona-aikana nuorilta on peruuntunut monia työelämään kiinnittymisen kannalta tärkeitä tilaisuuksia, kuten kesätöitä tai TET-jaksoja. Takeoffin järjestäminen nähtiinkin erityisen tärkeäksi siksi, että näin nuoret saisivat koronahaasteista huolimatta kiinnekohtia tulevaisuuden työelämään ja yrittäjyyteen, toteaa TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Monipuolinen oppimistapahtuma

Ammattiopisto Tavastian yhteisten tutkinnonosien lehtori Milja Pohjamon mukaan TakeOffin kaltaiset tapahtumat ovat tervetullut ja odotettu lisä opetukseen. Tapahtumaan on osallistumassa ammattiopiston ensimmäisen vuoden matkailualan perustutkintoa suorittavat opiskelijat sekä muutama opettaja.

- Käytämme tämän vuoden etänä järjestettyä TakeOff-tapahtumaa monipuolisena oppimistapahtumana. Yhdistämme tilaisuuteen yli ainerajojen meneviä tehtäväkokonaisuuksia. Sisällytämme äidinkielen, englannin, yrittäjyyden ja työelämätaitojen tehtäviä ja lisäksi ammatillisiin aineisiin liittyviä tehtäviä, Pohjamo kertoo.

Pohjamon mukaan oikeat, aidot tapahtumat tuovat opiskelijoille eri tavalla näkemystä. 

- He saavat konkreettisesti esimerkkejä siitä, miten kaikki ammattiopistossa opiskeltavat aineet ja aiheet kuuluvat tämän päivän työelämään. TakeOff tuo myös mukavaa haastetta opettajien suunnittelutyöhön ja sitä kautta yhteistyö oppilaitoksen henkilöstönkin välillä lisääntyy.

Tänä vuonna opiskelijat ovat olleet paljon etänä ja opiskelleet verkon välityksellä. Pohjamon mukaan ilmassa on huomattavissa väsymistä, keskittyminen vaatii paljon ja vuorovaikutusta kaivataan. 

- Toteutamme päivän siten, että olemme koko porukalla oppilaitoksessa. Tällä pyrimme lisäämään tapahtumasta saatavaa hyötyä ja vuorovaikutuksen sekä läsnäolon rooli korostuu. Odotamme innolla tulevaa perjantaita, työpajoja ja mielenkiintoisia puheenvuoroja, Pohjamo sanoo. 

Tapahtuman järjestävät TATin kanssa Lidl, Nordea ja Slush perjantaina 20. marraskuuta. Päivän aikana nuoret kuulevat inspiroivia yrittäjätarinoita, tutustuvat erilaisiin urapolkuihin ja osallistuvat Nordean ja Lidlin työpajoihin, joissa tarkastellaan tulevaisuuden työelämään. Tapahtuman kieli on englanti.

Takeoffin tarkempi ohjelma ja aikataulu
Ilmoita osallistumisestasi tilaisuuteen vilma.karppinen@tat.fi.