TATin Bisneskursseille hyvä vastaanotto Business College Helsingissä

07.06.2018

Tänä keväänä Business College Helsingissä kokeiltiin Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Bisneskursseja. Bisneskurssit ovat digitaalisia kansainvälisen liiketoiminnan ja kaupallisen osaamisen kursseja, jotka on suunniteltu toisen asteen käyttöön. TAT ei veloita opiskelijoita tai oppilaitoksia Bisneskurssien käytöstä.

Kursseja on yhteensä neljä: Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen, Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot, Globaalit markkinat sekä Talous, raha ja yrittäjyys. SLK on tarjonnut opiskelijoilleen kaikkia neljää kurssia. 

SLK:n lehtoreiden Taru Toivosen ja Teemu Vesalaisen mukaan kokemukset Bisneskurssien käytöstä ovat olleet pääosin myönteisiä. 

- Olen käyttänyt materiaaleja asiakkuusajattelun kurssitoteutuksessa ja erityisesti digitaalisen markkinoinnin materiaalit ovat olleet opiskelijoille hyödyksi, toteaa Vesalainen.

Materiaalit saavat kehuja myös opiskelijoilta.

- Materiaalit olivat selkeitä ja niiden sisältö oli helposti ymmärrettävissä, toteaa toisen vuoden merkonomiopiskelija Yoel Estudillo-Lestelä

Estudillo-Lestelän mukaan tehtävät, joissa vastattiin artikkelin pohjalta kysymyksiin, olivat mielenkiintoisia ja opettavaisia. Hyvin esitetyt kysymykset auttoivat ymmärtämään artikkelin sisällön paremmin ja tunnistamaan keskeisimmät asiat. Myös digitaalisen oppimisalustan luomat mahdollisuudet esimerkiksi merkitä artikkeliteksteihin omia muistiinpanoja saa häneltä kiitosta.

- Uuden digitaalisen alustan opettelu vei oman aikansa, mutta oli mukavaa, että opettaja pystyi näyttämään tilaston omasta edistymisestä, Estudillo-Lestelä jatkaa.

Toisen vuoden merkonomiopiskelija Samu Mämmelä arvostaa uuden oppimisalustan visuaalisuutta ja toimintoja:

- Toimiva oppimisalusta, monipuoliset tehtävänannot ja materiaali sekä toiminto, joka mahdollisti omien ja opiskelutovereiden vastauksien kommentoinnin, listaa Mämmelä Bisneskursseista hyviksi kokemiaan asioita.

Mämmelän mielestä videot ja visuaalisuus tekivät opiskelusta mielenkiintoista ja nykyaikaista:

- Tehtävässä oli video, sitä ei tarvinnut avata linkin takaa uudelle välilehdelle, ja vastauksen tehtävään pysty jättämään suoraan videoon, hän sanoo.

Mämmelä on myös myönteisesti yllättynyt siitä, että markkinoinnin opetusmateriaaleista on saatu niin visuaalisia ja monipuolisia.

Kaksoistutkintoa opiskelevat datanomit Tua Nylund ja Sara Oras ovat opiskelleet tänä keväänä e-liiketoimintakursseja, joissa opetusmateriaalina on käytetty TATin Bisneskursseja.

Nylund ja Oras ovat olleet innostuneita Claned-oppimisalustalle rakennetuista kursseista, ja erityisesti kurssien helppokäyttöisyys sekä visuaalisuus ovat olleet opiskelijoiden mieleen.

- Bisneskurssit ovat antaneet hyvän pohjan liiketoiminnan opintoja ajatellen, ja teoriatietoa voi hyödyntää myös ylioppilaskirjoituksissa.

Nylund ja Oras ovat hyödyntäneet Bisneskursseiltaan oppimaansa myös Taitaja-kilpailun finaalissa, jossa tytöt kisaavat Yrittäjyys-lajissa. Kurssit soveltuvat heidän mukaansa myös erinomaiseksi apuvälineeksi yritystoiminnan suunnittelun opintokokonaisuuteen.

Toivonen ja Vesalainen ovat olleet tyytyväisiä TATin tarjoamaan materiaaliin ja suosittelevat kursseja laajemmin ammatilliseen koulutukseen. He aikovat jatkaa Bisneskurssien käyttöä ensi lukuvuonna, ja kursseja aiotaan hyödyntää entistä SLK:ssa entistä monipuolisemmin, esimerkiksi maahanmuuttajamerkonomeille suunnatuissa projektiopinnoissa.

Business College Helsinki on Suomen Liikemiesten Kauppaopiston uusi nimi, joka otetaan virallisesti käyttöön 1.8.2018

HUOMIO: Olethan huomannut Opetushallituksen selvityksen ammatillisen koulutuksen digitalisaation vaatimuksista!

Lisätietoja Bisneskursseista:
www.bisneskurssit.fi
Mikko Hakala
mikko.hakala@tat.fi 

  
Toisen vuoden merkonomiopiskelija Samu Mämmelä

 
SLK:n lehtorit Taru Toivonen ja Teemu Vesalainen

Teksti: Mikko Hakala
Kuvat: SLK

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi