Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntuselle kultainen elämäntyönmerkki

08.06.2023

Keskuskauppakamari on myöntänyt Kari Juntuselle kultaisen elämäntyönmerkin tunnustuksena vuosien ansiokkaasta työstä maan elinkeinoelämän hyväksi.

Kauppakamarin Kultainen elämäntyömerkki myönnetään vähintään 30 vuoden ansiokkaasta työstä elinkeinoelämässä. Taitotalossa nykyisin työskentelevä Kari Juntunen on AMKE ry:n hallituksen varapuheenjohtaja ja toimii tällä hetkellä myös Osuuskauppa Arinan sekä Sivistystyönantajat ry:n hallituksessa. Juntunen on toiminut aiemmin muun muassa Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n toimitusjohtajana, Oulun seudun koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtajana, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtorina ja VTT:llä tutkimusryhmän päällikkönä.  

Juntunen tunnetaan valtakunnallisesti ammatillisen koulutuksen intohimoisena kehittäjänä. Hänen vahva ja näkemyksellinen työnsä elinkeinoelämän ja oppilaitosten yhteistyön lisäämiseksi näkyy konkreettisina tuloksina, joiden ansiosta elinkeinoelämän tarpeet ja opiskelijoiden osaaminen kohtaavat entistä paremmin. Juntunen on edistänyt aktiivisesti dialogia yritysten ja oppilaitosten välillä. Hänen työnsä on luonut uusia yhteistyömahdollisuuksia, joista hyötyvät yritykset, opiskelijat ja koko elinkeinoelämä.

Juntusen mukaan kultaisen elämäntyömerkin saaminen tuntuu hienolta. Juntunen korostaa tunnustuksen olevan erityisen mieluisa siksi, että se muistuttaa yhteistyökumppaneista.

– Olen äärimmäisen otettu ja kiitollinen siitä, että minulle myönnettiin tämä arvostettu kultainen elämäntyönmerkki. Se on kunnianosoitus pitkäaikaisesta panoksestani maan elinkeinoelämän hyväksi. Työskentelyni Taitotalossa ja aiemmat tehtäväni ovat antaneet minulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ammatillista koulutusta, Juntunen sanoo.

Juntunen on ylpeä siitä, että hänen näkemyksensä elinkeinoelämän ja oppilaitosten kehittämisestä saavat tunnustusta. Hän uskoo vahvasti siihen, että tulevaisuudessa elinkeinoelämän ja oppilaitosten on tehtävä entistä tiiviimpää yhteistyötä, jotta koulutus vastaa elinkeinoelämän muuttuviin tarpeisiin.

– Tämä tunnustus ei kuulu yksin minulle, vaan se on muistutus kaikista niistä ihmisistä ja yhteistyökumppaneista, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä urani aikana. Ilman heitä en olisi saavuttanut tätä pistettä. Jään päätoimestani eläkkeelle vuoden 2023 lopussa. Kultainen elämäntyönmerkki kannustaa minua jatkamaan työtäni erilaisissa luottamustoimissa ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi, Juntunen sanoo.

Lämpimät onnittelut Karille koko AMKEn kentän puolesta!