Taitajan semifinaalit käynnistyvät ensi viikolla

22.01.2020

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan semifinaalit käydään 27.–31.1.2020 välisenä aikana. Semifinaaleissa karsitaan pääsääntöisesti kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta Taitaja-kilpailun Jyväskylässä järjestettävään finaaliin. 

Taitaja2020-semifinaaleihin osallistuu lähes 1500 kilpailijaa yli 30 paikkakunnalla. Eri oppilaitokset ympäri Suomen järjestävät semifinaalit yhteistyössä yritysten ja muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa.

- Sekä semifinaalit että Taitaja-kisa ovat erinomainen mahdollisuus työelämäyhteistyön kehittämiseen ja ammatillisen koulutuksen tunnettuuden lisäämiseen. Tärkeää on myös saada mahdollisimman moni nuori osallistumaan karsintoihin. Kilpailutoiminta nostaa nuorten arvostusta omaa osaamistaan kohtaan sekä kannustaa itsensä jatkuvaan kehittämiseen, sanoo Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Jyväskylässä järjestettävässä finaalissa Suomen mestaruuksista kilpailee noin 400 finalistia. Lajeja on yhteensä 43, sisältäen TaitajaPLUS-lajit, joissa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat alansa Suomen mestaruuksista. Suomenmestaruuskilpailujen lisäksi, mukana on lukuisia oheistapahtumia, kuten opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten kohtaamispaikka Uratori, erilaisia tuotteita, palveluja ja elämyksiä tarjoava Taitotori sekä useita seminaareja. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia yhteistyökumppaneineen järjestää Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtuman Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä 11.–14.5.2020. Kaikille avoin ja maksuton Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain ammatillisen koulutuksen tapahtuma.