Taitaja2019-kilpailu alkaa

20.05.2019

Kilpailijat ovat saapuneet Joensuu Areenalle valmistautumaan tiistaina alkavaan Ammattitaidon SM-kilpailuun. Itse kilpailu käynnistyy tiistaina, jolloin kilpailuun tutustuu myös tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Taitaja2019-kilpailun järjestää Riveria yhdessä yli kolmensadan yhteistyökumppanin kanssa.

Taitaja2019 -kilpailussa ratkotaan suomenmestaruudet yli 40 kilpailulajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri aloja palveluista tekniikkaan. ¬ Kunkin lajin finalistit ovat selviytyneet loppukilpailuun tammi-helmikuussa järjestettyjen semifinaalien kautta. Mukana on myös kolme TaitajaPLUS-lajia, jotka ovat tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Yläkoululaiset kilpailevat ke 22.5. leikkimielisessä ja vauhdikkaassa Taitaja9 loppukilpailussa.

- Kaikki kilpailijamme ovat voittajia jo tänne tullessaan. Semifinaalien läpikäyminen ja ennen kaikkea heittäytyminen kilpailutoimintaan on jo hatun noston arvoinen asia. Toivotamme kaikki kilpailijat ja muut vieraat lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaan, toteaa Taitaja2019-kilpailujohtaja Anne Karppinen.

Joensuu Areenalla ja sen ympäristössä järjestettävä Taitaja2019-tapahtuma on avoinna tiistaina 21.5. klo 10–18, keskiviikkona 22.5. klo 9–18 ja torstaina 23.5. klo 8–12. Avajaisia vietetään Jäähallissa maanantaina 20.5. klo 14–15.30. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa Jäähallissa torstaina 23.5. klo 16.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman avajaisia voi seurata paikan päällä Joensuussa tai netin kautta klo 14 alkaen Taitaja-tapahtuman YouTube-kanavalla. Riverian ja Karelia ammattikorkeakoulun opiskelijat tuottavat kilpailupäivien aikana kanavalle videosisältöjä, joten tapahtumaan voi tutustua helposti myös netin välityksellä.

Lue lisää

Kuva: Piia Kinnunen / Riveria / Skills Finland