Taitaja-ammattitaitokilpailu on täynnä Osaamisen iloa

21.01.2019

  • semifinaalit 28.1.−1.2.
  • Taitaja2019 avajaiset 20.5.
  • Kilpailupäivät 21.−23.5

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestetään toukokuussa Joensuussa.

Semifinaaleissa, jotka järjestetään 28.1.−1.2.2019 välisenä aikana karsitaan pääsääntöisesti kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta Taitaja-kilpailun finaaliin. Osassa lajeissa on pari- tai tiimityöskentelyä eli finaaliin pääseviä on useampia.

Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu lähes 1500 kilpailijaa yli 30 paikkakunnalla. Eri oppilaitokset ympäri Suomen järjestävät semifinaalit yhteistyössä yritysten ja muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa.

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 43 lajissa. Kilpailu on avoin kaikille ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville nuorille.

Taitaja2019 finaalin järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Taitaja2019-tapahtuma Joensuussa on avoin yleisölle ja sinne on maksuton sisäänpääsy. Tapahtuman avajaisia vietetään maanantaina 20.5.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kolmena kilpailupäivänä 21.−23.5.2019 kymmeniin eri ammatteihin ja kokeilla omia taitojaan erilaisissa osaamista vaativissa tehtävissä. Tapahtuman aikana on useita rinnakkaistapahtumia mm. ajankohtaisia seminaareja.

Joensuussa järjestetään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille, kolme näytöslajia ja neljä ammattinäytöstä. Myös yläkoululaiset osallistuvat kädentaitokilpailuun Taitaja9-finaalissa.