Syrjimätön amis on jatkuvaa kehittämistä

23.08.2023

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelee vuosittain yli 300000 nuorta ja aikuista. Myös tarinoita on yhtä monta, sillä Kaikki opiskelijat ovat yksilöitä elämäntarinoineen, oppimistarpeineen, iloineen, suruineen ja odotuksineen.

Meille AMKEn hallituksen jäsenille on tärkeää, että ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja henkilöstöä yhdistää luottamus turvalliseen oppimis- ja työympäristöön, syrjimättömyyteen sekä yhdenvertaisuuden ja yksilöllisyyden kunnioittamiseen. Näiden tavoitteiden eteen pitää tehdä jatkuvasti työtä osana ammattioppilaitoksen arkea. 

Haastamme kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät nostamaan esiin tasa-arvon edistämisen ja yhdenvertaisuustoiminnan tärkeyden ja jakamaan hyviä esimerkkejä – syrjimätön amis on jatkuvaa kehittämistä. 

Koulutuksen järjestäjä: Miten oppilaitoksessanne pyritään varmistamaan syrjimättömyys? Lähettäkää esimerkkejä lyhyellä saatteella, kokoamme esimerkit AMKEn verkkosivuille ja jaamme eteenpäin. Otamme mielellämme vastaan esimerkiksi kuvia ja tarinoita, sekä muuta viestintämateriaalia. Postianne odottaa hanna-mari.bennick@amke.fi