Suomen parhaat ammattiosaajat palkittiin Taitaja-kilpailussa

11.05.2023

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruusmitalit on jaettu tänään. Koko kilpailun parhaaksi Taitajien Taitajaksi valittiin putkiasennuslajin voittanut Viljami Turve.

Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. Hän saa vuodeksi käyttöönsä Volvo-lataushybridiauton. Viljami on mukana Nelosen kanavilla touko-heinäkuussa näkyvässä Amispäiväkirjat-sarjassa, jossa seurataan seitsemän ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien nuorten elämää.

Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tuli näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkittiin kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa. Palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraavasti:

  • Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai asiakaspalvelu ja myynti -laji.
  • Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon sai kokkilaji.
  • Työturvallisuuden Taitaja-palkinnon sai puuseppälaji.

Yläkoululaisten leikkimielisen tieto- ja taitokilpailun Taitaja9:n voittanut joukkue on Ryhmä Muukkonen Joensuun lyseon koulusta.
Paikan päällä vierailijoita kävi noin lähes 87 000 kävijää. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Taitaja2023-tapahtuma järjestettiin Espoossa 8.−11.5.2023. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 370 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 47 lajissa, joista viisi oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja. 

Katso kaikki tulokset >>

Lue lisää Taitaja.fi >>