Stipendit kuudelle maahanmuuttajaopiskelijalle

01.12.2023

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt stipendin kuudelle esimerkilliselle maahanmuuttajaopiskelijalle. 

Stipendin saaneet opiskelijat ovat:

Dueanchay Boonsinchai, Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopisto, Tekstiili- ja muotialan perustutkinto 
Mirahmad Kasemi Espoon seudun koullutuskuntayhtymä Omnia, Omnian Osaamiskeskuksen - palvelualojen ammattipolku -työvoimakoulutuksesta Myynnin ja asiakaspalvelun osatutkinto -koulutukseen 
Anna Maslova, Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä, Riveria, Puutarha-alan perustutkinto 
Viktor Solianoi, Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä, Riveria, Kone- ja tuotantotekniikan pt 
Hamid Amrijev, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Ammattiopisto Tavastia, Liiketoiminnan perustutkinto 
Joseph Munyandamutsa, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Ammattiopisto Tavastia, Liiketoiminnan perustutkinto

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumista sekä ammatillista kasvua ja kehitystä kohtaan tunnetaan vuosi vuodelta kasvavaa kiinnostusta. Hakemuksia stipendiksi esimerkilliselle maahanmuuttajaopiskelijalle tuli tänä vuonna 53 kpl AMKE:n 30:stä eri jäsenorganisaatiosta. Hakemukset sisälsivät hienoja kuvauksia ja tarinoita mitä erilaisimmista poluista suomalaiseen yhteiskuntaan ja työmarkkinoille. 

Kaikissa valinnoissa painotettiin erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Kriteereinä valintaan oli myös opiskelijan menestyminen kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä esimerkillinen ja kannustava toiminta opiskelijayhteisön ja yhteiskunnan jäsenenä.

AMKEn stipendiraadin puheenjohtajana toimi ammattikasvatusneuvos Timo Karkola ja jäseninä asiantuntija Sonja Antosalo Suomen Yrittäjistä sekä Helsingin seudun kauppakamarin johtava asiantuntija Riikka Vataja.

- Stipendiraadin työ oli haastava, koska jokaisen hakemuksen takana on ihminen, joka toteuttaa eri tavoin unelmaansa uudessa kotimaassaan. Niin ikään tuki, jonka maahanmuuttajataustaiset opiskelijat olivat saaneet ja saavat koulutuksen järjestäjiltä on mitä monimuotoisinta, sanoo raadin puheenjohtaja, ammattikasvatusneuvos Timo Karkola.

Suuret onnittelut kaikille stipendin saaneille!