Sonja Turunen Salpauksesta on valittu Hyvinvoinnin rakentajaksi

07.10.2019

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-teemaviikolla etsittiin ammattioppilaitoksista Hyvinvoinnin rakentajaa: innokasta hyvinvoinnin puolestapuhujaa ja toimintaan sytyttäjää.  Vuoden 2019 Hyvinvoinnin rakentajaksi on valittu Sonja Turunen Koulutuskeskus Salpauksesta.

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n koordinoima Hyvinvointivirtaa-teemaviikko kokosi viime viikolla reilut 41 000 ammattiin opiskelevaa 147 ammattiopistossa hyvinvointiteemojen äärelle. Viikon aikana nuoria kohdattiin toiminnallisilla terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemapisteillä sekä haastettiin nuoria pohtimaan ja tekemään hyvinvointia edistäviä valintoja. Tämän vuoden erityisteemana oli kohtaaminen.

Hyvinvointivirtaa- teemaviikko on yhteinen näyttö ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta hyvinvointityöstä. Hyvinvoinnin rakentaja -palkinnolla halutaan nostaa esille hyvinvointityön tekijöitä: innokkaita hyvinvoinnin puolestapuhujia, hyvinvointia lisänneiden hankkeiden toteuttajia tai muita toiminnallaan innostavia henkilöitä.

Opiskelijoiden ja henkilöstön arjen tukija

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentaja valittiin teemaviikolla seitsemättä kertaa. Sonja Turunen on ensimmäinen sidosryhmätoimija, jolle palkinto on myönnetty. Salpauksen oppilaitospappi työskentelee Lahden seurakuntayhtymässä. Oppilaitoksessa Sonja Turunen toimii yhteistyössä opiskelijoiden hyvinvointiin osallistuvien toimijoiden kanssa ja tuo oman asiantuntijuutensa Salpauksen hyvinvointitoimintaan. 

Opiskelijoille ja henkilöstölle Sonja Turunen on tärkeä yhteistyökumppani, joka myötäelää, kannustaa ja tukee arjessa. Hän osallistuu myös oppilaitoksen kriisityöhön ja tukee koko yhteisöä esimerkiksi surun kohdatessa. Turusen koetaan Salpauksessa olevan talon omaa väkeä. 

SAKU ry valitsee vuosittain ammatillisen koulutuksen Hyvinvoinnin rakentajan, joka on oppilaitoksessaan innokas hyvinvoinnin puolestapuhuja, hyvinvointia lisänneen hankkeen toteuttaja tai muut huomioiva ja toiminnallaan mukaansa tempaava henkilö. Hyvinvoinnin rakentaja voi löytyä niin henkilöstöstä kuin opiskelijoista