SASKYn 3D Boosti-hanke Euro Newsissa

02.10.2018

SASKY koulutuskuntayhtymän koordinoima 3D  -tulostuksen hanke oli vuosi sitten finalistien joukkossa Euroopan komission euroopanlaajuisessa RegioStars Awards –kilpailussa. 

Kevättalvella 2018 Euro News kävi tekemässä projekteista videon EU:n koulutustarkoituksiin. Videolla esiintyy mm. SASKY koulutuskuntayhtymän opiskelijoita, kuntayhtymäjohtaja ja yhteistyöverkoston jäseniä.

Eri koulutusasteiden yhteistyö hankkeen parasta antia

Saskyn koordinoima hanke osallistui kilpailuun kategoriassa: Smart Specialisation for SME innovation (pk-yritysten innovointia tukeva älykäs alueellinen erikoistuminen).

Hankkeissa (3D Boosti ja 3D Invest) on muodostettu 3D Pirkanmaa –verkosto, jonka toimijat ovat säännöllisesti yhteydessä, jakavat tietoa ja osaamista sekä kehittävät jatkuvasti verkoston toimintaa. Tämän tyyppinen, eri koulutusasteiden vahva yhteistyö on ollut yksi tärkeimmistä hankkeen saavutuksista. Verkostossa toimivat tiiviissä yhteistyössä yliopisto (TTY), ammattikorkeakoulu (TAMK) sekä ammatillista toisen asteen koulutusta antava koulutuskuntayhtymä (Sasky).

Katso EuroNewsin kuvaama ja toteuttama video

Taustaa

EU:n RegioStars-kilpailussa haetaan vuosittain alueellisen kehittämisen hyviä toimintamalleja ja nostetaan esiin innovatiivisia hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. Kilpailun kautta erityisen onnistuneet hankkeet voivat saada laajaa näkyvyyttä niin toiminnalleen kuin kehityskohteena olevalle alueellekin. Finalistit valitsee riippumaton jury ja kilpailun voittajat julistetaan palkintoseremoniassa Brysselissä 10. lokakuuta.

Hanketta on rahoittanut Pirkanmaan liitto EAKR –hanketuilla. Hankkeiden (3D Boosti ja 3D Invest) kokonais-budjetti oli yhteensä 2,3 miljoona euroa.