Sasky ehdolla Euroopan innovatiivisimmaksi ammatillisen koulutuksen järjestäjäksi

12.10.2020

SASKY koulutuskuntayhtymä on toinen kahdesta VET Innovators Award -kilpailun loppuäänestyksessä olevasta ehdokkaasta. Kilpailun voittaja valitaan verkossa tapahtuvan yleisöäänestyksen sekä kilpailun raadin äänien perusteella. Yleisöäänestyksen ajankohta on 10.10.–10.11.2020. 

Kilpailu ja siinä myönnettävä palkinto liittyy European Vocationals Skills Weekiin, jonka tarkoitus on kohottaa ammatillisen koulutuksen profiilia Euroopassa. Sasky osallistuu kilpailussa Innovative VET Provider -sarjaan.

Saskyn hakemuksessa oli nostettu esiin esimerkiksi Saskyn vahva ja innovatiivinen yritysyhteistyö ja laajat kumppanuusverkostot sekä aktiivinen kansainvälisyystoiminta. Lisäksi hakemuksessa oli mainittu Saskyn kehittämistoiminnan ketteryys sekä työelämän, korkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen merkittävä yhteistyö alueen kilpailukyvyn kehittämiseksi.

VET Skills Weekiin liittyen järjestetään ammatilliseen koulutukseen liittyviä tapahtumia ympäri Eu-rooppaa koko syksyn ajan. Tiedossa on kaikkiaan 340 tapahtumaa 31 eri maassa, näihin tapahtumiin osallistuu yhteensä yli 800 000 osallistujaa.  Viikkoa on vietetty vuodesta 2016 asti ja tänä vuonna sitä vietetään 9.–13.11.2020. Viikko huipentuu 13.11. järjestettävään palkintogaalaan, joka pidetään tällä kertaa verkossa.

Osallistu yleisöäänestykseen

Saskyn esittelyvideo kilpailuun