Riverian metsäalan osaamista Japaniin

22.01.2020

Japanin Hokkaidoon ollaan perustamassa metsäalan ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos, joka käynnistää toimintasa kevään aikana. Opiskelijamäärätavoite ensimmäiselle vuodelle on noin 40 opiskelijaa. 

Oppilaitoksessa käytettävää opetussuunnitelmaa on suunniteltu ja kehitetty Japanin omiin työelämätarpeisiin yhteistyössä Riverian asiantuntijoiden kanssa. Opetussuunnitelma mukailee suomalaista opetussuunnitelmaa.

- Metsäalan koulutusyhteistyön käynnistäminen on merkittävä sekä Riverialle että Hokkaidon maakunnalle. Toisen asteen metsäalan oppilaitoksen avajaiset ovat huhtikuussa ja yhteisenä tavoitteenamme on pitkäjänteinen yhteistyö, josta hyötyvät molemmat osapuolet, sanoo kuntayhtymän johtaja Esa Karvinen.

Viime syksynä alkanut yhteistyö konkretisoitui, kun 21 hengen japanilaisryhmä saapui maanantaina 20.1. Joensuuhun ja yhteistyösopimus allekirjoitettiin tiistaina 21.1. Vierasjoukossa oli Hokkaidon maakunnan ja perustettavan oppilaitoksen edustajia ja muita maakunnan yhteistyötoimijoita.

Joensuussa vieraat tapasivat Riverian edustajien lisäksi mm. yritysten (John Deere ja Kesla) ja maakuntaliiton edustajia. Koulutusviennin lisäksi tapaamisissa on keskusteltu muista kansainvälisistä yhteistyömahdollisuuksia. 


Lähde: Riveria