Rehtori Tiina Immonen on Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja

02.10.2018

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on valinnut 2.10.2018 MERCURIAn rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immosen Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi.

- Pitkäjänteinen toiminta nuorten ja ammatillisen koulutuksen puolestapuhujana ja kehittäjänä, kyky visioida ja toteuttaa uudenlaista reformin mukaista pedagogiikkaa joustavilla ja työvaltaisilla oppimisympäristöillä, tuloksellisen ja laadukkaan oppilaitoksen johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen sekä huomattavissa luottamustehtävissä toimiminen, luetellaan SAJOn tiedotteessa kriteereistä, jotka Immosen kohdalla täyttyivät valintaa tehdessä.

Ammatillisen koulutuksen aktiivinen kehittäjä

Immonen on AMKEn ammattiosaamisen valiokunnan jäsen, jonka lisäksi hän toimii ammatillisen koulutuksen aktiivisena kehittäjänä monissa muissakin luottamustehtävissä. Hän on mm. Kaupallisen Osaamisen Edistämisliiton puheenjohtaja, Yksityisten Ammatillisten Oppilaitosten Liiton varapuheenjohtaja sekä jäsenenä EK:n yrittäjavaltuuskunnassa.

Mercuriassa alusta asti

Työuransa Immonen aloitti Mercuriassa yli 30-vuotta sitten konekirjoituksen ja tekstinkäsittelyn päätoimisena opettajana. Hän on myös valmistunut merkonomiksi 1986 samasta oppilaitoksesta. Vuonna 1989 hänet valittiin jo vs. apulaisrehtoriksi. Immonen on toteuttanut elinikäistä oppimista myös itse, suorittamalla työn ohella kasvatustieteen maisterin tutkinnon.

Vuonna 2011 alkaen Tiina Immonen on toiminut Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen rehtorina sekä 1.4.2016 alkaen toimitusjohtajana. Mercuria Kauppaitten Kauppaoppilaitos juhli tänä vuonna 110-vuotista taivaltaan. Välittämisen, arvostamisen ja luottamuksen kulttuuri on syntynyt pitkän historian aikana ja Immonen on sitä omalla johtamisellaan vahvistanut. Mercuria on laatukoulu, se on pärjännyt hyvin tuloksellisuus-rahoituksessa ja ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon se sai vuonna 2016.

Lämpimät onnittelut Tiinalle koko AMKEn puolesta!!

Ammattikoulutuksen johtaja valitaan vuosittain ja valinta julkaistaan syksyisin ammatillisen koulutuksen johdon seminaarissa. Tänä vuonna valinta julkaistiin Ammatillisen koulutuksen johdon seminaarissa Tampereella.

LÄHDE: SAJO ry:n lehdistötiedote