Raimo Sivonen on Vuoden ammattikoulutuksen johtaja

08.10.2021

Ammatillisen koulutuksen kotimainen ja kansainvälinen vaikuttaja, rehtori Raimo Sivonen on Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja 2021. Sivonen on toiminut ammatillisen koulutuksen eri tehtävissä vuodesta 1993 lähtien. Kainuun ammattiopiston rehtoriksi hänet valittiin vuonna 2007. Vuoden ammattikoulutuksen johtajan valitsee Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry.

Raimo Sivonen on toiminut uransa aikana lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä ammatilliseen koulutukseen liittyvissä kehittämisverkostoissa ja luottamustehtävissä. Hän on ollut muun muassa IVETAn (International Vocational Education and Training Association) varapuheenjohtajana ja EfVETin (European Forum for Vocational Education & Training) hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän on SAJO ry:n hallituksen varapuheenjohtaja.

– Raimo on aktiivinen ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hänen osaamistaan ja kokemustaan arvostetaan laajasti niin koulutuksen järjestäjien kuin työelämän ja eri viranomaistahojen keskuudessa. Koulutuksen laatua hän on kehittänyt aktiivisesti yhdessä henkilöstön kanssa, mistä tunnustuksena ovat useat ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot, SAJO ry:n puheenjohtaja Maija Aaltola perustelee.

SAJO ry on valinnut Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajan vuodesta 1994 lähtien.

Kuntaliiton Maarit Kallio-Savelalle SAJO ry:n ansiomerkki

Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen jatkuvan oppimisen kehittämispäällikkö Maarit Kallio-Savelalle on myönnetty SAJO ry:n ansiomerkki. Kallio-Savela on osallistunut kuntien ja ammatillisten koulutuksen järjestäjien edustajana lukuisiin ammatillisen koulutuksen kehittämishankkeisiin ja lainsäädäntöä valmisteleviin työryhmiin. Hän on ollut keskeinen toimija muun muassa ammatillisen koulutuksen reformissa ja oppivelvollisuuden laajentamisessa.

– Uudistuksissa Maarit on nostanut hyvin esiin kuntien ja koulutuksen järjestäjien näkökulmia. Hän on tehnyt arvokasta yhteistyötä yhdistyksemme kanssa ja nauttii koulutuksen johtajien suurta luottamusta, SAJO ry:n Maija Aaltola luonnehtii.

Maarit Kallio-Savela on työskennellyt Kuntaliitossa vuodesta 2009. Ennen sitä hän toimi opettajana ja rehtorina pääkaupunkiseudun ammatillisissa oppilaitoksissa. SAJO ry:n ansiomerkki on myönnetty nyt kaikkiaan yhdeksälle henkilölle.