Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vastaanottivat juhannuslohen Saamelaisalueen koulutuskeskukselta

18.06.2019

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Veikko Feodoroff (vas.), johtokunnan entinen puheenjohtaja Veikko Guttorm ja rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen ja  luovuttivat juhannuslohen. Kuva: Juuso Rönnholm/Tasavallan presidentin kanslia

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Veikko Feodoroff, rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen ja johtokunnan entinen puheenjohtaja Veikko Guttorm luovuttivat perinteisen juhannuslohen presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle Kultarannassa perjantaina 14. kesäkuuta.

Teno-joelta pyydetty lohi oli 10-kiloinen vonkale. Tämä oli kahdeksas kerta, kun perinteinen juhannuslohi luovutettiin presidenttiparille Saamelaisalueen koulutuskeskuksen toimesta.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilasen mukaan tapaaminen tasavallan presidentin ja rouva Jenni Haukion kanssa oli erittäin miellyttävä. 

- Juhannuslohen luovuttaminen tasavallan presidentille on hieno perinne. Sen yhteydessä on myös mahdollisuus kertoa valtion ylimmälle johdolle itseämme koskettavista tärkeistä asioista, esimerkiksi saamelaiskulttuurista, elinkeinoista ja ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista asioista. Olemme kiitollisia, että tasavallan presidentti arvostaa juhannuslohiperinnettämme, Rasmus-Moilanen sanoo.

Kirjoitus on julkaistu 14.6. Tasavallan Presidentin verkkosivuilla