Presidentin myöntämiä arvonimiä AMKEn jäsenorganisaatioiden edustajille

26.04.2024

Tasavallan presidentti Alexander Stubb on myöntänyt TAKKin rehtori Teppo Tapanille 19.4.2024 opetusneuvoksen arvonimen Opetusneuvoksen arvonimiä myönnettiin tällä kertaa kolme. 

Tapani on työskennellyt TAKKin rehtorina vuodesta 2012 alkaen. Ennen TAKKiin tuloaan hän on tehnyt pitkän uran opetusalalla ja luottamustehtävissä, mm. Tampereen ammattiopiston rehtorina sekä koulutuspäällikkönä ja opettajana eri oppilaitoksissa vuodesta 1986 lähtien. Lisäksi Tapani on toiminut useissa tutkintotoimikunnissa ja AMKE ry:n hallituksessa (vuodet 2010-2016). 


Teppo Tapani on työskennellyt TAKKin rehtorina vuodesta 2012 alkaen

Metsäneuvoksen arvonimen presidentti myönsi Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojalalle. Metsäneuvoksen arvonimiä myönnettiin 3 kappaletta ja niitä on itsenäisyytemme aikana jaettu vain 140 kappaletta.

Metsänhoitaja, maatalous- ja metsätieteiden maisteri, eMBA Juha Ojala on toiminut useissa metsäalan johtotehtävissä eri organisaatioissa ja vaikuttanut ansiokkaasti Suomen metsäalan hyväksi.


Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala on vaikuttanut ansiokkaasti Suomen metsäalan hyväksi

Ammattikasvatusneuvoksen arvonimen presidentti myönsi kauppatieteiden maisteri Antti Loukolalle.

Loukola toimi yli kahdenkymmen vuoden ajan Business College Helsingin rehtorina ja toimitusjohtajana ja eläkkeelle hän jäi viime keväänä. Loukolalla on lisäksi kokemusta koulutusalan tehtävistä opettajana, aikuiskoulutusjohtajana ja yksikön johtajana sekä ammatillisissa oppilaitoksissa että ammattikorkeakouluissa. Hän toimi pitkään Elinkeinoelämän oppilaitosten (EOL) puheenjohtajana ja Sivistan sekä Helsingin seudun kauppakamarin valiokunnissa. 


Nykyisin Antin tavoittaa parhaiten luontopolulta ja hiihtoladulta!

Ammattikasvatusneuvoksen arvonimen sai myös Ingmanedun toimitusjohtaja Irma Tikkanen.

Irma Tikkanen on toiminut Ingmanedu kulttuurialan ammattiopiston rehtorina yli kolmekymmentä vuotta, elokuusta 1991 heinäkuuhun 2023. Rehtorin tehtävän lisäksi hän on vastannut koulutuksenjärjestän, Tohtori Matthias Ingmanin säätiö sr.:n säätiön asiamiehentehtävästä vuoteen 2015 ja ollut sen toimitusjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Tämä tehtävä jatkuu toistaiseksi.