Petri Lempinen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen ylijohtajaksi

06.05.2021

Valtioneuvosto nimitti opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtajan virkaan filosofian tohtori Petri Lempisen. Virka täytetään ajalle 17.5.2021 - 16.5.2026.

- Petri Lempinen on toiminut pitkään koulutuksen kehittämistehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Lempinen on työskennellyt erityisesti ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja korkeakoulutuksen parissa erilaisissa organisaatioissa. Hänellä on vahvat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot, Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Lempinen työskenteli AMKE ry:n toimitusjohtajana Vuosina 2015-2019, josta siirtyi Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2018 lukien.

- Petri tunnetaan monipuolisena ja laaja-alaisena koko koulutusjärjestelmän asiantuntijana. Hänellä on myös erinomaiset verkostot koulutusmaailmaan ja ymmärrys koulutuksen käytännön arjesta. Peri täyttää osaamisellaan opetus- ja kulttuuriministeriön pitkäaikaisen ylijohtajan Mika Tammilehdon jättämää hyvin hoidettua ammatillisen koulutuksen asiantuntijatiimiä, iloitsee AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Ylijohtaja toimii lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston päällikkönä. Osaston toimialaan kuuluvat lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, oppisopimuskoulutus ja kielitutkinnot. Ylijohtajan virkaa haki määräajassa 40 henkilöä.