Omnian Ammattilaisgaala on vuoden VIMMAteko

09.06.2023

Helmikuussa Espoon kulttuurikeskuksessa järjestetty Ammattilaisgaala on valittu vuoden VIMMAteoksi.

Vuoden VIMMAteko on ammatillisen koulutuksen mielikuvaa ja arvostusta kasvattava viestinnällinen ponnistus, joka ansaitsee tunnustuksen, kunniaa ja mainetta.Tunnustuksen saajan valinnassa on painotettu erityisesti viestintäteon yhteiskunnallista ja ammatillisen koulutukseen kohdistuvaa vaikutusta, luovuutta  ja kykyä toteuttaa idea käytännössä. Tunnustuksen jakamisen tavoitteena on kannustaa ammatillisen koulutuksen mielikuvaa parantavien viestintätekojen monistamista yhä useampaan oppilaitokseen.

Palkinnon vastaanotti Oulussa 8.6. järjestetyn VIMMA-seminaarin yhteydessä viestinnän yhteiskuntasuhdejohtaja Päivi Korhonen.

Amisgaala nosti keskiöön ja keskusteluun ammattiosaamisen ja sitä kautta ammattikoulutuksen merkityksen ja osaajatarpeen suomalaisessa työelämässä ja yhteiskunnassa yleensäkin. Ammattilaisgaalassa nostettiin parrasvaloihin erilaisia ammattiosaajia: Vuoden Ammattiosaamisen lähettiläs, Vuoden Ammatillinen Opettaja, Vuoden Ammatillinen Opiskelija, Vuoden Aikuisopiskelija, Vuoden Tsemppaaja, Vuoden Työpaikkaohjaaja, Vuoden Työelämäkumppani ja Vuoden Teko. 

Näyttävästi ja ammattitaitoisesti valmisteltu Ammattilaisgaala sai hyvin huomiota erityisesti sosiaalisessa mediassa. Osallistujia gaalassa oli yli 450 henkilöä.Omnian opiskelijat osallistuivat ensimmäisen gaalan tekoon kiitettävästi mm. valokuvanäyttelyn ja punaisen maton kukkakaaren rakentamisella. 

- Tällä gaalakonseptilla rakennetaan suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen perinteitä ja toivomme, että yhä useammat koulutuksen järjestäjät järjestävät jo ensi vuonna oman gaalansa, sanoo Päivi Korhonen.

Raadin kunniamaininnan sai Savon ammattiopiston Amisgaala, joka järjestettiin täysin opiskelijoiden voimin. Opiskelijat olivat miettineet, että kun lukiolaisilla on penkkarit ja vanhojen tanssit niin miksi myös heillä ei voisi olla vanhojen tanssien tyyppistä tapahtumaa.

Ammattiopiston johto otti opiskelijoiden idean lämpimästi vastaan ja antoi täyden tukensa tapahtuman järjestämiselle.
Tanssiaiset saivat paljon positiivista huomiota mediassa. Ammattiopistossa toivotaan, että tapahtuma innostaa muita ammatillisen koulutuksen järjestäjiä amisgaalojen järjestämiseen tulevina vuosina.

Suuret onnittelut palkituille!