Nuori Yrittäjyys ja verottaja loivensivat tietä kesäyrittäjyyteen

25.03.2019

SAKKY ry:n ja Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) yhteistyön tuloksena kesäyrittäjyys on saamassa pikkuhiljaa toden teolla tuulta purjeisiin. Ensi kesänä alueelle on odotettavissa uusia kesäyrittäjiä yrittäjyyskasvatuksen kautta.

Kesäyrittäjyys on turvallinen tapa kokeilla yritystoimintaa osana opintoja.

- Yrittäjyys on osa meidän kannustavaa tapaa katsoa tulevaisuuteen, löytää oman ammattiosaamisen sisältöön yritystoiminnan oppimista hyvin konkreettisella ja kannustavalla tavalla. Samalla se on turvallinen paikka kasvaa työelämään sekä vahvistaa omaa yrittäjämäistä toimintaa toimiessa yksin tai yhdessä muiden kanssa , kommentoi SAKKY ry:stä kuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Verottaja helpotti kesäyrittäjyyttä

NY on päivittänyt Verohallinnon kanssa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa koskevan ohjeistuksen. Suurin muutos koskee NY-yrityksen toiminta-aikaa.

1.3.2019 lähtien Vuosi yrittäjänä -ohjelman maksimikesto on 18 kuukautta, joista 12 kuukautta on varsinaista yrityksen toiminta-aikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ohjelman toteutus ei enää jatkossa ole sidottuna lukukausiin.

NY-yrityksen toiminta-aika (12 kk) käynnistyy siitä hetkestä, kun yritys rekisteröidään Vuosi yrittäjänä -ohjelman järjestelmään. Suunnittelutyön voi siis aloittaa jo aiemmin, esimerkiksi keväällä ja yritys voidaan virallisesti perustaa vaikkapa elokuussa.

Kesäaikana toimiminen on mahdollista, kunhan a) ohjelma on osa opetusta ja b) ohjelman toteutukseen on varattu opettajaresurssi.

Uusi ohjeistus näkyy ohjelman rekisteröintijärjestelmässä 1.8.2019 lähtien. 

Katso tästä verottajan ohjeistus tarkemmin.

Kuva: Uskala Yrittää -semifinaali Helsingissä 22.3.