Näyttönä toteutetut valokuvat elävöittämään AMKEn viestintää

16.04.2018

AMKEn viestinnässä tullaan näkemään kevään aikana hienoa kuvitusta ammatillisesta koulutuksesta. Kameran takana on ollut kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Ingmanedussa opiskeleva Annukka Miettinen, joka toteutti valokuvausprojektin AMKElle valokuva-alan assistentin työtehtävien näyttönä. Kuvat eri opintoaloista on tarkoitettu AMKEn viestintään.

Opiskelija koki projektin sujuneen hyvin.

- Oli upeaa saada heti alusta saakka vapaat kädet niin näyttötyön suunnittelun kuin toteutuksenkin suhteen. Koen saaneeni paljon itsevarmuutta tämän projektin ansiosta sillä näyttötyön sisältö oli varsin laaja, Miettinen sanoo.

Myös valokuvauksen opettaja Tuire Kurikan näkökulmasta yhteistyö oli hedelmällistä. 

- Työelämän opiskelijoille tarjoamat ja todellisesta tarpeesta nousevat projektit ovat erinomainen paikka erityisesti motivoituneille opiskelijoille oppia ja kasvaa ammattiin, Kurikka toteaa.

Kurikan mukaan näyttönä toteutettu varsin laaja ja itsenäinen valokuvausprojekti on tuonut opiskelijalle varmuutta omaan työskentelyyn.

- Erityisen iloinen olen siitä, kuinka Annukan kädenjälki ja sydämellä tilanteisiin mukaan heittäytyminen näkyvät kuvissa. Tekijä on ollut paikallaan, kun mietitään vilpitöntä ja aitoa halua kohdata ihmisiä kameran kautta ja ohi. Siihen kiteytyy myös valokuvaajan työn ydin. 

AMKEssa valokuviin ollaan erittäin tyytyväisiä ja ne otettiin heti käyttöön verkkosivuille ja diapohjiin.

- AMKE sai aivan upeat kuvat käyttöönsä. Kuvissa toteutui opiskelijan tavoittelema realistinen dokumentaristinen kerronta ja mielenkiintoinen, raikas ote. Kuvissa on onnistuttu tuomaan ammatillinen koulutus esiin nykyaikaisella tavalla, toteaa Miettisen työpaikkaohjaajana toiminut AMKEn verkkotiedottaja Hanna-Mari Bennick.

Toivotamme opiskelijalle oikein paljon onnea ja menestystä opiskelun lopputaipaleelle sekä tuleviin työprojekteihin!

Lue myös Annukka Miettisen blogi