Mun elämä, mun työ -kiertueelta työelämäoppeja opiskelijoille

08.02.2019

Työelämä on suuressa murroksessa. Työ ei kuitenkaan katoa, vaan sen sisältö muuttuu ja koulutuksen merkitys kasvaa. Työelämätaitojen puute vaikuttaa nuorten työmotivaatioon. Miten nuoret voivat parantaa mahdollisuuksiaan pärjätä tulevaisuuden työelämässä?

Talous ja nuoret TAT starttaa keväällä 2019 työelämäpainotteisen Mun elämä, mun työ -kiertueen ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppitunnin mittainen (45–60 minuuttia) esitys on suunnattu 16–25-vuotiaille opiskelijoille ja se keskittyy motivaation, asenteen, asiakkaan kohtaamiseen ja palveluhenkisyyden merkitykseen työelämässä.

Kiertueen tavoitteena on antaa opiskelijoille konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä työelämää varten sekä osoittaa esimerkein mikä merkitys työelämätaidoilla on nuorten tulevaisuudessa. Kiertue muistuttaa myös arjen talouden karikoista, sillä työ ja talous kulkevat käsi kädessä. Kaikki nuoret eivät saa riittäviä eväitä oman talouden hallintaan kotoa, minkä vuoksi oppilaitosten työelämä- ja talousopetus ovat tärkeässä roolissa. TAT haluaa tukea oppilaitoksia näissä tehtävissä ja auttaa nuoria pärjäämään entistä paremmin työelämän haasteissa.

Esityksessä on puhetta, videoita, tositarinoita ja vinkkejä työelämästä, ja sen avulla hiotaan nuorten pelisilmää työelämän alkutaipaleella. Kiertue tuo myös lisätietoa TATin maksuttomista Bisneskursseista, joita toisen asteen oppilaitokset voivat tarjota opiskelijoilleen.

Mun elämä, mun työ -kiertueen voi tilata oppilaitokseen maksutta. Kiertue toimii hyvin esimerkiksi osana koulutuskeskuksen tapahtumaa tai teemapäivää, jolloin suuri osa opiskelijoista on paikalla samaan aikaan. TATilla on mahdollisuus pitää useampi esitys (4–6 kpl) samana tai peräkkäisinä päivinä. Esitys voidaan toteuttaa auditoriossa tai liikuntasalissa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä TATin työelämälähettiläs Edla Inkilään! edla.inkila@tat.fi