Me-säätiön kunnianhimoinen kokeilu: Noodi-sovellus tulevaisuuden suunnitteluun

13.04.2018

Me-säätiö julkisti keskiviikkona 11.4. Noodi-sovelluksen, jonka tarkoituksena on helpottaa nuorten tulevaisuuden suunnittelua. Sovelluksen avulla nuori voi löytää oman polkunsa syöttämällä tietoja tämän hetkisestä osaamisesta ja koulutuksesta. Noodin taustalla on poikkeuksellisen laaja data kaikkien suomalaisten ammatti-, toimiala, työttömyys-, toimeentulo- ja koulutushistoriaa 30 vuoden ajalta.

Noodi on tulossa myös osaksi Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn 52 jäsenen yhteistä #väylätauki -kampanjaa. Keskustelut yhteistyöstä ovat käynnissä.

AMKEn asiantuntija Satu Ågrenin mukaan ME-säätiön ja väylätauki-kampanjan tavoitteet kohtaavat hyvin.

- Me-säätiön visiona on, että Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä nuorta vuonna 2050 ja koulutus on yksi heidän strategisista kärjistään taistelussa syrjäytymistä vastaan. Väylätauki -kampanjamme viestinä on, että opiskelupaikan valinta on iso päätös, mutta loppuelämää se ei lukitse. Tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel koulutuspolulla. 

Noodi-sovellus havainnollistaa hyvin ura- ja opintopolkuja ja auttaa näin reitin löytämisessä kohti unelma-ammattia.

Noodin tarkoitus on tulla tueksi kaikkiin oppilaitoksiin ja palveluihin, kaikille nuorten kanssa työskenteleville. Opinto-ohjaajat, nuoriso-ohjaajat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset ovat toivoneet teknologisia ratkaisuja, joilla konkretisoida nuorille tulevaisuuden opinto- ja urapolkuja. Noodi on myös vanhemmille, jotka haluavat innostaa nuortaan unelmoimaan eri ammateista. 

www.noodi.me
väylätauki.fi