Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi

20.09.2019

Lappeenrantalainen konditoriaopettaja Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi. Valinta liittyy lokakuussa vietettävään Euroopan ammattitaitoviikkoon, jonka pääjuhla on Helsingissä.

Lehtori Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan komission järjestämässä ”Vocational Excellence Awards” -kilpailussa ammatillisten opettajien kategoriassa. Oppilaitokset ympäri Eurooppaa ovat saaneet esittää ehdotuksiaan ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kilpailuun. Puolueeton tuomaristo on valinnut heistä kaksi finaaliehdokasta, joista toinen on lappeenrantalainen Vengasaho.

Yleisö saa äänestää ehdokkaita https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VETExcellenceAwards2019 -sivustolla 15.10.2019 asti. Lopullinen voittaja määräytyy puoliksi kansalaisten äänten perusteella ja puoliksi tuomariston äänten. Voittaja julistetaan gaalajuhlassa 17.10.2019 Helsingissä Finlandia-talolla, missä EU-komissaari Marianne Thyssen ojentaa voittajalle kunniakirjan ja pokaalin.

Saimaan ammattiopisto Sampossa konditoria-alan lehtorina toimiva Vengasaho on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017. 

Euroopan ammattitaitoviikkoa “European Vocational Skills Week” vietetään 14.–18.10.2019, nyt neljännen kerran. Suomen ollessa EU-puheenjohtajamaa viikon pääjuhla järjestetään Helsingissä. Samalla se on koko Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tärkein tapahtuma.