Kemianluokka Gadolin kutsuu ammattiin opiskelevat opintokäynnille

26.06.2020

Helsingin yliopiston Kemian osasto kutsuu ammatillisen koulutuksen opettajat ja opiskelijat opintokäynnille Kumpulassa toimivaan Kemianluokka Gadoliniin, joka on monipuolinen ja toiminnallinen kemian oppimis-, kehittämis- ja tutkimusympäristö. 

Tavoitteena on tukea kemian oppimista ja opetusta, lisätä kemian kiinnostavuutta, kasvattaa tietoisuutta kemian alan laajasta kentästä, tarjota tietoa kemian alan opinnoista ja uravaihtoehdoista sekä antaa elämyksiä kemian oppimisesta. Yliopisto tekee aktiivista yhteistyötä kemian alan yritysten kanssa. 

Opintokäynnin aikana ryhmällä on mahdollisuus tehdä kokeellista kemiaa aidossa yliopistolaboratoriossa, tutustua molekyylimallinnukseen tietokoneluokassa ja saada tietoa kemian alasta sekä opiskelusta.

Opintokäynnit ovat opetusryhmille maksuttomia. Sisältö suunnitellaan aina vierailevan opetusryhmän opettajan kanssa opetukselliset tavoitteet huomioon ottaen. 

Opintokäyntien lisäksi työohjeita ja muita materiaaleja kehitetään aktiivisesti kemian opetuksen tueksi. Etäopetukseen tai omatoimiseen opiskeluun on koottu virtuaalisia materiaaleja kuten labravideoita ja kemian alan ammattilaisten haastatteluja VirtuaaliGadolin –sivustolle

Yliopisto haluaa tavoittaa paremmin myös ammatillisen koulutuksen opettajia ja opiskelijoita, jonka vuoksi nyt kartoitetaan tarkemmin sitä minkälaista tukea ja toimintamuotoja yliopistolta toivotaan ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelmien tueksi.

Tätä kartoitustyötä varten on tehty kysely, johon vastauksia toivotaan elokuun loppuun mennessä. Kyselyyn vastaaminen kestää n. 20 minuuttia ja sen vastauksia käytetään toiminnan kehittämiseen ammatillista opetusta nykyistä paremmin palvelevaan muotoon.

Vastaa kyselyyn tässä

Syksyn 2020 opintokäyntien varaaminen käynnistyy 19. elokuuta. Varauskalenteri täyttyy yleensä hurjaa vauhtia, jonka vuoksi nyt ammatillisille oppilaitoksille tarjotaan mahdollisuus varata opintokäynnit ennakkoon

Opintokäyntitoimintaan ja materiaalipankkiin voi tutustua rauhassa ennen varsinaisen opintokäynnin varaamista. Opintokäynnin varaaminen onnistuu heti tai ansaitulta kesälomaltanne palaamisen jälkeen sähköisen varauskalenterimme kautta

Tapaamisiin syksyllä Kumpulassa opintokäyntien merkeissä!