Kelloseppäkoulu AMKEn jäseneksi

01.03.2023

AMKE sai uuden jäsenen vuoden vaihteessa, kun Kelloseppäkoulu liittyi AMKEn riveihin.

- Kelloseppäkoululla on salainen resepti, jolla valmistetaan huippuluokan mikromekaanikkoja ja kelloseppiä. Tämän pitkään hiotun timantin keskiössä on laadukas lähiopetus, josta emme tingi rahoitusmallien ja järjestämislupaviidakon muuttuessakaan. Siksi Kelloseppäkoulu hakee aktiivisesti kasvua ja uusia toimintamuotoja laadukkaan toimintansa rahoittamiseen myös tulevaisuudessa. Muun muassa hanketyön kautta kehitämme osaamistamme ja muotoilemme toimintamme vastaamaan ympäristön muutokseen, kertoo Kelloseppäkoulun rehtori Hanna Harilainen.

Harilainen kertoo Kelloseppäkoulun hakeneen AMKE:n jäsenyyttä saadakseen laajemmat verkostot, tietoa, hyväksi havaittuja toimintamalleja sekä yhteistyökumppaneita kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin.

- Tiedämme myös, että yksin on vaikea saada ääntään kuuluville päätöksentekijöille.

-Ammatillisen koulutuksen kenttä on jatkuvassa muutoksessa. Pienenä toimijana haluamme, että edunvalvojillamme on muskeleita ja näyttöä vaikuttamisesta. Uskomme, että AMKE ajaa kaikenkokoisten ammatillisten oppilaitosten asiaa ja tunnustaa koulutuksen järjestäjien erilaisuuden ja erityiset tarpeet. Kelloseppäkoulu jatkaa edelleen myös Elinkeinoelämän oppilaitokset ry EOL:n jäsenenä, joka yhtä lailla vaikuttaa aktiivisesti meille tärkeisiin asioihin.

Kelloseppäkoulu on yksityinen ammatillinen oppilaitos, jonka ylläpitäjänä on Kellosepäntaidon Edistämissäätiö sr. Kelloseppäkoulu sijaitsee Espoon Leppävaarassa. Vuonna 1944 perustettu Kelloseppäkoulu on yksi harvoista, edelleen toimivista ammattikunnan ja alan yritysten perustamista opinahjoista. Suomalaisella kellosepäntaidolla on maailmalla vahva maine ja perinne. Monien tämän päivän ja tulevaisuuden innovaatioiden toteutuksessa tarvitaan tarkkuustyötä, joka vaatii ajan kanssa hioutuneita kädentaitoja. Kelloseppäkoulusta valmistuvat kellosepät ja mikromekaanikot ovat alansa kysyttyjä ammattilaisia. Kelloseppä ja mikromekaanikko ovat Taideteollisuusalan perustutkinnon Kello- ja mikromekaniikanalan osaamisalan tutkintonimikkeitä.

Kuva:Kelloseppäkoulu Nella Mäkelä
Kello:Jere Nupponen mikromekaanikkolinjan kurssikello