Kansanedustajat Stadin ammattiopistossa

19.01.2018

Kansanedustajat Paavo Arhinmäki (Vasl), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Johanna Karimäki (vihr), Antti Rinne (sd), Sari Sarkomaa (kok) Pekka Puska (kesk) ja Pilvi Torsti (sd) tutustuivat ammatillisen koulutuksen eri aloihin Stadin ammattiopistossa torstaina 18.1.

Rehtori Maria Sarkkisen esiteltyä suunnitelmaa reformin toimeenpanosta kansanedustajat pääsivät seuraamaan hierojien oppituntia liikkuvuudesta sekä hammashoitajien opiskelua niin luokassa kuin hoitoyksikön ympärillä. Kierroksella kansanedustajia kiinnosti erityisesti työssäoppimisen järjestäminen, resurssien riittävyys sekä muut reformin mukanaan tuoman kysymykset.

Kansanedustajien vierailu päättyi keskusteluun opiskelijoiden kanssa siitä, mitä vahvuuksia ja haasteita heidän mielestään ammattiin opiskelussa on. Tarjoilu -ja cateringalan opiskelijat tarjoilivat coctail-paloja vieraille keskustelun vaihdellessa wilma -järjestelmästä oppilaanohjaukseen, yhteisöllisyyteen ja edelleen ammatillisen koulutuksen vetovoimaan.

Päättäjille tietoa ammatillisesta

Koulutuksen järjestäjien, oppilaitosten ja opiskelijakuntien kanssa yhdessä toteutettavan #Kansanedustajatamiksissa -kampanjan tavoite on lisätä yhteiskunnallisten päättäjien tietämystä ammatillisesta koulutuksesta ja sen ajankohtaisesta tilanteesta. 

Haluamme välittää päättäjille mm. seuraavia viestejä:

  • Suomalainen ammatillinen koulutus on maailman parasta ja tuottaa Suomen työelämälle välttämätöntä osaamista, mutta koulutuksen resurssit on turvattava myös jatkossa.
  • Ammatillisen koulutuksen reformi antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää ammatillista koulutusta joustavaan ja osaamisperusteiseen suuntaan, kunhan tälle kehitykselle turvataan valtiovallan toimesta tarvittavat resurssit.
  • Ammatillisen koulutuksen opintopolkujen yksilöllistyessä on varmistettava myös opiskelijoiden osallisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi.


Oppilaitos, ota haaste vastaan!

SAKKI, OSKU ja AMKE haastavat oppilaitokset ja opiskelijakunnat kutsumaan kansanedustajat tutustumaan uudistuvaan ammatilliseen koulutukseen keväällä 2018. 

Toivomme, että mahdollisimman moni koulutuksen järjestäjä / oppilaitos ja opiskelijakunta järjestäisi oman alueellisen tilaisuutensa kevään 2018 aikana. Tilaisuus on syytä järjestää maanantaina, koska eduskunta ei kokoonnu silloin. Kansanedustajien lisäksi tilaisuuksiin voidaan kutsua kuntien ja maakuntien päättäjiä ja muita sidosryhmiä.