Kannusta oppijaasi kesäyrittäjäksi!

22.02.2021

Tiesitkö, että oppijan perustama Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritys voi toimia myös kesän ajan ja tarjota mahdollisuuden työllistyä kesäyrittäjäksi? Jos oppilaitoksessanne on käytössä tai otatte käyttöön Vuosi yrittäjänä -ohjelman tämän kevään aikana, yritys voi toimia myös kesän ajan.

Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa oppijat perustavat yksin tai tiimissä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen (minimipääoma 10 €/oppija). Ohjelma kehittää yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja käytännönläheisellä tavalla. NY-yritys rekisteröidään Nuori Yrittäjyys ry:n rekisteriin. Lue lisää ohjelmasta www.vuosiyrittajana.fi.

Sekä opettaja että oppijat saavat rekisteröitymisen jälkeen käyttöönsä maksuttomat materiaalit, opettajien koulutuksen ja neuvontatuen. 

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on aina osa oppilaitoksen toimintaa ja oppimista. Ohjelman sisällöt tukevat opetussuunnitelmia ja kerryttävät opintosuorituksia.

NY-yrittäjän toiminta-ajan, verotuskäytännön ym. asiat voi tarkistaa verottajan ohjeesta.

Kaikilla Nuori Yrittäjyys ry:n rekisteröityneillä yrityksillä on voimassa Fennian toiminnan vastuuvakuutus ja tuotevastuuvakuutus. 

Lisätietoa saat olemalla yhteydessä:
Petri Katajarinne, petri.katajarinne@nuoriyrittajyys.fi
Mari Rakkolainen, mari.rakkolainen@nuoriyrittajyys.fi

PS. Monet kunnat tukevat kesätöitä tai kesäyrittäjyyttä kesätyösetelin avulla. Kannattaa kysyä lisätietoa omasta kunnasta.