Hyrian koronaradion juontajana Katja Ståhl

05.05.2020

Ammatillista koulutusta ja työllistymistä edistäviä palveluja järjestävä Hyria on aloittanut nettiradiolähetykset. Radio Hyrian juontajana loistaa monelle suomalaiselle tuttu media-alan huipputekijä, toimittaja Katja Ståhl. Radio on projekti, joka käynnistyi koronatilanteen innoittamana.

- Haluamme vaalia meidän yhteisöä, vaikka emme voi fyysisesti kohdata. Saman radiolähetyksen äärelle kokoontuminen vahvistaa tunnetta siitä, että olemme yhdessä, vaikka olemme erillämme. Hyriassa opiskelee, työskentelee ja valmentautuu tuhansia ihmisiä, Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen toteaa.

Ohjelma koostuu musiikista, puheesta sekä uutisista. Lähetyksissä keskustellaan arkea koskettavista aiheista ja soitetaan hyrialaisten lempibiisejä. Puheenaiheet liittyvät niin maailman, Suomen kuin Hyriankin tapahtumiin. Radiossa nostetaan esiin ammatillisen koulutuksen teemoja ja muidenkin Hyrian palveluiden aiheita.

- Nettiradio kuuluu avoimesti kaikille, joten se tarjoaa tuleville opiskelijoille tai työntekijöille mahdollisuuden kurkistaa Hyrian maailmaan, rehtori Tuula Kortelainen kannustaa.

Hyria halusi kanavan toimittajaksi ammattitoimittajan, koska ulkopuolelta on helpompi kysyä ja kyseenalaistaa.

- Tämä on ihan tavallinen radio, mutta teemoiltaan vahvalla Hyria-painotuksella, Katja Ståhl luonnehtii.

Ajan hengen mukaisesti lähetys toteutetaan etämallilla. Ståhl juontaa ohjelmaa Espoosta omasta vaatekomerostaan, jonka hän on konmarittanut studiokseen. Kanava lähetetään virtuaalisesti eetteriin Hyvinkäältä ja tuotantoon osallistuvat hyrialaiset liittyvät mukaan kodeistaan etäyhteydellä.

Nettiradio toimii ainakin toukokuun ajan. Hyria on päättänyt toimia etämallilla ainakin tämän oppimisvuoden loppuun – eli kesälomien alkuun saakka.

Radio Hyria
joka arkipäivä klo 10–12
mixlr.com/radio-hyria