Hyria jakaa opiskelijaruokapaketteja – kotikokeille myös osaamispisteitä

02.04.2020

Hyria aloittaa ensi viikolla maksuttomien opiskelijaruokapakettien jakamisen ammatillisen perustutkinnon ja VALMA-koulutuksen opiskelijoille. Ruokapaketteja jaetaan niille Hyrian opiskelijoille, joilla on ennen poikkeusoloja ollut oikeus maksuttomaan ruokailuun.

Hyrian ravintolapalvelut suljettiin, kun opinnoissa siirryttiin etäopetukseen. Kun koulutusta järjestetään etäopetuksena ja itsenäisenä opiskeluna, ei opiskelijoille muodostu oikeutta maksuttomaan ateriaan, eikä koulutuksen järjestäjällä ole velvollisuutta tarjota maksutonta ateriaa.

- Hyrian tarkoituksena on tuottaa palveluja, joiden avulla asiakkaillamme on enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään. Nyt olemme saaneet viestejä siitä, että ravintolapalvelujen keskeytyminen on heikentänyt opiskelijoidemme hyvää arkea. Siksi ravintolamme ryhtyvät nyt valmistamaan ruokapaketteja, toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kertoo.

Paketti voi sisältää valmiin aterian tai ainekset, joista opiskelija valmistaa ruuan itse. Ruuan omatoimisesta valmistamisesta opiskelija voi saada halutessaan myös yhden osaamispisteen yhteisten tutkinnon osien valinnaisiin osaamistavoitteisiin.

Lähde: hyria.fi