Hannu Koivula on Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtaja

01.10.2019

Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry on valinnut Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi johtaja Hannu Koivulan Ammattiopisto Luovista. Hopeisen ansiomerkin SAJO ry myönsi ylijohtaja Mika Tammilehdolle

Vastuullinen ja tuloksekas johtaja

Hannu Koivulan valinnan kriteereinä olivat erityisesti vastuullinen ja tuloksekas johtajan työ alueellisesti laajan oppilaitoksen esimiehenä ja kehittäjänä sekä valtakunnallisesti ansioitunut työ erityisoppilaitoksen johdossa.

Opetusalan työuran Hannu Koivula aloitti Merikosken ammatillisessa koulutuskeskuksessa vuonna 1997. Hän on toiminut vastaavana erityisopettajana, yksikönjohtajana, aluejohtajana ja koulutustoiminnan johtajana sekä vuodesta 2016 lähtien nykyisessä tehtävässään Ammattiopisto Luovin johtajana.

Pitkäaikainen ja ansioitunut toimija 

SAJOn hopeinen ansiomerkki jaettiin pitkäaikaiselle ja ansioituneelle ammatillisen koulutuksen toimijalle ja kehittäjälle ylijohtaja Mika Tammilehdolle Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. 

Ylijohtaja Mika Tammilehto on työskennellyt pitkään Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen osastolla eri tehtävissä. Tehtävässään hän on toiminut ansiokkaasti ammatillisen koulutuksen kehittämisen käynnistäjänä ja johtajana. Toimintaperiaatteena hänellä on ollut yhdessä tekeminen, avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus ammatillisen koulutuksen eri toimijoiden kanssa. Toiminta yhteistyössä yhdistyksen kanssa on ollut Tammilehdolle tärkeää ja tuloksellista. Pitkäaikaisen ja ansiokaan toiminnan ammatillisen koulutuksen kehittämisen vuoksi hän on saavuttanut ammatillisen koulutuksen toimijoiden varauksettoman arvostuksen ja kunnioituksen.