Hae stipendiä esimerkilliselle maahanmuuttajaopiskelijalle

23.08.2023

Stipendin saajaa voi ehdottaa AMKE ry:n jäsenistöön kuuluva koulutuksen järjestäjä. Stipendin saaja voi olla kotoutumiskoulutuksen tai ammatillisen koulutuksen puolelta ja esityksen tulee olla hyvin perusteltu. Myös jo valmistuneita opiskelijoita voi ehdottaa stipendin saajiksi. 

Kaikissa valinnoissa painotetaan erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Kriteereinä valintaan on myös opiskelijan menestyminen kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä esimerkillinen ja kannustava toiminta opiskelijayhteisön jäsenenä. 

Valinnan stipendien saajista tekee AMKE ry:n hallitus asiantuntijaraadin esityksestä kokouksessa. Stipendien jakamisen aika ja paikka ilmoitetaan valituille erikseen. Stipendin suuruus on 500€.

Hakemus täytetään hakemuslomakkeeseen viimeistään 22.9.2023. 

TÄYTÄ HAKULOMAKE >>

Stipendiraadin puheenjohtajana toimii ammattikasvatusneuvos Timo Karkola ja jäseninä asiantuntija Sonja Antosalo Suomen Yrittäjistä sekä Helsingin seudun kauppakamarin johtava asiantuntija Riikka Vataja.

Kysymykset ja lisätiedot: stipendi@amke.fi

AMKE on palkinnut vuodesta 2016 lähtien joka syksy esimerkillisiä maahanmuuttajaopiskelijoita. Stipendeillä tuetaan maahanmuuttajien ammatillisen osaamisen kehittymistä ja heidän kotoutumistaan. Stipendien tavoitteena on edistää kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Stipendirahasto perustettiin vuonna 2015 AMKE International Oy:n toiminnan päätyttyä.