Gradian yrittäjyyden oppimismalli ehdolla Euroopan parhaaksi

26.09.2019

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yrittäjyyden oppimismalli on ehdolla Euroopan parhaaksi. Kyseessä on ammatillisen koulutuksen tunnustuspalkinto huippuosaamisesta.

Euroopan komission tuomaristo valitsi finaaliin kaksi mallia, joista toinen on Gradian ja toinen tulee Bulgariasta.

Gradian yrittäjyyden oppimismallissa – ekosysteemissä – lähdetään liikkeelle rakentamalla yrittäjämäistä asennetta tekemiseen. Seuraavassa vaiheessa on mahdollista kokeilla yrittäjyyttä oman opiskelijayrityksen kautta. Edelleen opiskelija voi edetä yrittäjäksi ja käynnistää oman liiketoiminnan sekä kehittää sitä eteenpäin.

Voittaja ratkeaa puoliksi yleisöäänien ja puoliksi tuomariston antamien pisteiden perusteella. Yleisö saa äänestää ehdokkaita https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VETExcellenceAwards2019 -sivustolla 15.10.2019 asti.

Lopullinen voittaja määräytyy puoliksi kansalaisten äänten perusteella ja puoliksi tuomariston äänten. Voittaja julistetaan gaalajuhlassa 17.10.2019 Helsingissä Finlandia-talolla, missä EU-komissaari Marianne Thyssen ojentaa voittajalle kunniakirjan ja pokaalin. 

Euroopan ammattitaitoviikkoa “European Vocational Skills Week” vietetään 14.–18.10.2019, nyt neljännen kerran. Suomen ollessa EU-puheenjohtajamaa viikon pääjuhla järjestetään Helsingissä. Samalla se on koko Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tärkein tapahtuma.