Brasilian presidentti tutustui Suomen vierailullaan koulutukseen

20.10.2015

Brasilian presidentti Dilma Rousseff tapasi myös presidentti Sauli Niinistön.

Brasilian presidentti Dilma Rousseff tutustui koulutukseen ja tutkimukseen Suomessa. Tiistaina 20.10. Aalto-yliopistossa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa Rousseffille esiteltiin myös ammatillista koulutusta ja ammattikorkeakoulutusta.

- Suomalaisen ammatillisen koulutuksen vahvuus on vahva yhteistyö yritysten kanssa, viesti AMKEn toimitusjohtaja Petri Lempinen brasilialaisille vieraille. Viidesosa opiskelijoistamme suorittaa tutkintoa oppisopimuksella ja loppujenkin koulutus sisältää runsaasti käytännön opintoja työpaikoilla. Myös opiskelija-arviointi tapahtuu yhdessä työelämän kanssa.

Suomen toinen vahvuus on koulutuksen tuottama laaja-alainen osaaminen. Kaikki ammatilliset tutkinnot antavat jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja eväät muuhun ammattitaidon kartuttamiseen. Yleiset taidot ovat tärkeä osa ammattitaitoa jatkuvasti muuttuvilla työmarkkinoilla.

- Koulutamme ihmisiä ratkomaan ongelmia ja ottamaan vastuuta omasta työstään, Lempinen vetää yhteen ammatillisen koulutuksen tehtävät.