Ammattitaitoviikkoa arvostetaan

06.11.2018

Alkanut viikko on Euroopan ammattitaitoviikko, European Vocational Skills Week, joka järjestetään tällä kertaa Wienissä.  

Viikkoa vietetään Euroopan komission aloitteesta, ja sen tavoitteena on nostaa esiin ammatillista osaamista ja sen merkitystä muuttuvassa maailmassa. Ammatillinen koulutus tarjoaa tietoja ja taitoja, joita globaaleilla työmarkkinoilla juuri nyt tarvitaan.

- Euroopan ja Suomen huoli osaamisesta ja osaavan työvoiman saatavuudesta on samansuuntainen. Ammattitaitoviikon keskeinen tavoite on nostaa ammatillisen koulutuksen tunnettuutta ja houkuttelevuutta, kertoo Sataedun kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio, joka toimii myös AMKEn kansainvälisen työryhmän puheenjohtajana.

Yli tuhat tapahtumaa

Viikko itsessään on päätapahtuma, jonka lisäksi jäsenmaat liittyvät mukaan omilla tapahtumillaan. Erilaisia tapahtumia on jo kirjattu yli tuhat yhteensä 46 maassa. Suomesta tapahtumia on ilmoitettu mukaan 24.

Ammatillisen koulutuksen viikon ytimessä on lukuisat korkeatasoiset seminaarit. Aikaisempien vuosien tapaan puhujina ja paneelikeskusteluissa on mukana useampi suomalainen.

Ammattitaitoviikon lopulla on palkintoseremonioita useassa eri kategoriassa. Ensimmäisellä kerralla 2016 Euroopan parhaan koulutuksen järjestäjän palkinnon voitti Optima!

Suomi isännöi ensi vuonna

Komissiossa ammatillisen koulutuksen viikko noteerataan poliittisesti erittäin korkealle. Ensi syksynä EU puheenjohtajuuden myötä on Suomella kunnia toimia ammattitaitoviikon isäntämaana.

- Komissaari Thyssen on osallistunut kaikille ammatillisen koulutuksen viikoille ja aikoo osallistua myös ensi vuonna Helsingissä järjestettävälle viikolle, Isokallio kertoo.

Isokallion mukaan korkeatasoisen eurooppalaisen seminaarin järjestäminen on upea mahdollisuus suomalaisen ammatillisen koulutuksen vahvuuksien esiin nostamiseen.

- Totta kai tarjolla on kattaus hienoja esimerkkejä ympäri Eurooppaa, mutta samalla voimme tuoda esiin omaa erinomaista ammatillista koulutustamme. Korkeatasoiset opettajamme, vahva työelämäyhteys ja mahdollistava uusi lainsäädäntö ovat esittelemisen arvoisia, Isokallio toteaa.

Lue lisää

Mika Saarinen blogissa: Euroopan ammattitaitoviikko - ammattiosaamisen ja eurooppalaisen yhteistyön juhla

Voit osallistua kampanjaan järjestämällä tapahtumia sekä jakamalla ja tuottamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa myös tämän viikon jälkeen (aihetunniste #EUVocationalSkills) koko syksyn ajan 1.9.– 31.12.2018.