Ammattitaitokilpailu Taitaja livelähetyksenä verkossa toukokuussa

15.04.2021

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Tänä vuonna koko tapahtuma toteutetaan virtuaalisesti ja näytetään kaikille avoimena livelähetyksenä verkossa 18.–20.5.2021.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuma järjestetään koronan vuoksi uudella tavalla: yhden ison tapahtuman sijaan kilpailut on hajautettu 13 eri paikkakunnalle, joista pohjoisin on Rovaniemi ja eteläisin Helsinki. 

Kolmen päivän livelähetys

Taitajan livelähetyksessä katsoja pääsee näkemään 51 eri ammattia käytännössä. Päälähetyksessä on joka päivä monipuolinen kattaus eri kilpailulajeja, ammattitietoa ja asiantuntijahaastatteluita. Yhtä aikaa näytettävissä lajilähetyksissä katsoja voi seurata tarkemmin juuri häntä kiinnostavaa ammattia ja SM-kilpailulajia.

- Hienointa tässä kilpailussa on se, että kaikki voittavat. Tärkeintä on kilpailijan huikea ammatillinen kehitysmatka sekä parhaiden käytäntöjen leviäminen opettajalta ja oppilaitokselta toiselle”, toteaa kilpailun taustaorganisaation Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth.

Kilpailulähetysten seuraamisen lisäksi tapahtuma-alustalla on mahdollisuus osallistua webinaareihin, kysyä ammatillisesta koulutuksesta lisätietoja, osallistua asiantuntijaluentoihin, vierailla virtuaaliständeillä sekä keskustella ja verkostoitua muiden osallistujien kanssa.  

Kilpailemassa 360 nuorta huippuosaajaa

Taitaja2021-finaaliin pääsi semifinaaleiden kautta 360 ammattiin opiskelevaa nuorta. Kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna virtuaalipelinä. Lisäksi ohjelmassa on kaksi webinaaria sekä muita oheistapahtumia.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Kuva: Automaalauslaji Taitaja2021-semifinaaleissa. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland.