Ammattiosaajan työkykypassilla panostetaan ammattiin opiskelevien hyvinvointiin

20.11.2020

Opetushallitus on myöntänyt Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n koordinoimalle verkostohankkeelle rahoitusta 678 200 euroa. Hyvinvoiva amis -hankkeen tavoitteena on lisätä ammattiin opiskelevien tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan jo opintojen aikana sekä lisätä liikettä oppilaitosten arjessa. Työkaluina hyödynnetään Ammattiosaajan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa. 
 
Verkostossa on mukana kolmetoista ammatillisen koulutuksen järjestäjää, jotka lähtevät ottamaan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa käyttöön sekä laajentamaan ja juurruttamaan toimintaa osaksi oppilaitosten arkea. SAKU ry kehittää ja ylläpitää työkykypassin materiaaleja, työkaluja ja mobiilisovellusta (työkykypassi.fi).

- Hanke antaa aidon mahdollisuuden tukea ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia oppilaitosyhteisöissä, kertoo SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja ja SAKU ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Lahti

Hyvinvoiva amis -hankkeen yhteistyössä ovat mukana: SASKY koulutuskuntayhtymä, Careeria Oy, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Optima kuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Spesia Oy, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä sekä viestintäyhteistyössä AMKE ry ja SAJO ry. 

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi