Ammattiosaajan työkykypassilla panostetaan ammattiin opiskelevien hyvinvointiin

20.11.2020

Opetushallitus on myöntänyt Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n koordinoimalle verkostohankkeelle rahoitusta 678 200 euroa. Hyvinvoiva amis -hankkeen tavoitteena on lisätä ammattiin opiskelevien tietoja, taitoja ja motivaatiota huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan jo opintojen aikana sekä lisätä liikettä oppilaitosten arjessa. Työkaluina hyödynnetään Ammattiosaajan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa. 
 
Verkostossa on mukana kolmetoista ammatillisen koulutuksen järjestäjää, jotka lähtevät ottamaan työkykypassia ja Liikkuva amis -toimintaa käyttöön sekä laajentamaan ja juurruttamaan toimintaa osaksi oppilaitosten arkea. SAKU ry kehittää ja ylläpitää työkykypassin materiaaleja, työkaluja ja mobiilisovellusta (työkykypassi.fi).

- Hanke antaa aidon mahdollisuuden tukea ja kehittää opiskelijoiden hyvinvointia oppilaitosyhteisöissä, kertoo SASKY koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja ja SAKU ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Lahti

Hyvinvoiva amis -hankkeen yhteistyössä ovat mukana: SASKY koulutuskuntayhtymä, Careeria Oy, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Optima kuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Savon koulutuskuntayhtymä, Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, Ammattiopisto Spesia Oy, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä sekä viestintäyhteistyössä AMKE ry ja SAJO ry.