Ammatillisesta opoille samanaikaisesti 23 paikkakunnalla

17.01.2018

Mikä muuttuu opiskelijalle, kun ammatillinen koulutus uudistuu vuonna 2018? Tästä keskustellaan perjantaina 9.2. klo 8.30-11.00 peruskoulun, ammatillisen koulutuksen ja lukion opoille suunnatuissa aamiaistilaisuuksissa, joita järjestetään samanaikaisesti ammatillisissa oppilaitoksissa 23 paikkakunnilla eri puolilla Suomea. 

Yhdeksäsluokkalaiset ovat tärkeän päätöksen edessä, kun yhteishaku alkaa 20.2. Moni pohtii viime metreille saakka, suunnatako peruskoulun jälkeen ammatilliseen koulutukseen vai lukioon. TATin Kun koulu loppuu -tutkimuksen (2017) mukaan yläkoululaiset pitävät oman koulun opoa vanhempien, sukulaisten ja ystävien lisäksi tärkeimpänä tuleviin opiskeluvalintoihin liittyvänä tietolähteenä. 

- Mediassa ammatillisen koulutuksen uudistuksesta on uutisoitu laajasti. Uudistuksen monet mahdollisuudet ovat kuitenkin jääneet sivuosaan, kun kärjeksi on yleensä valittu erilaisia uhkia ja ongelmia, harmittelee asiantuntija Satu Ågren AMKEsta.

Opiskeluvalintoja pohtivien nuorten kannalta on tärkeää tuoda esiin myös muita näkökulmia.  Opo-tilaisuudessa keskitytään siihen, mitä ammatillisen koulutuksen uudistus tarkoittaa opiskelijan kannalta. Nuoret pääsevät kertomaan myös itse siitä, mitä he uudistuksesta ajattelevat.

- Tavoitteena on, että saavutamme mahdollisimman suuren joukon opoja ammatillisen koulutuksen uudistukseen liittyvällä yhdenmukaisella tietosisällöllä. Tarkoitus on myös esitellä uusia työkaluja ohjaustyön tueksi, jatkaa Ågren. 

AMKE, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Suomen Opiskelija-Allianssi Osku ja Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto Sakki järjestävät pääkaupunkiseudun tilaisuuden, johon alueelliset tilaisuudet osallistuvat verkon välityksellä. Webinaari-osion päätyttyä opot, ammatillisten oppilaitosten väki sekä opiskelijat jatkavat keskustelua päivän teemoista aluetilaisuuksissa.  

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

#ammatillisestaopoille