Ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot AEL-Amiedu Oy:lle ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymälle

14.11.2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon AEL-Amiedu Oy:lle ja Itä-Savon koulutuskuntayhtymälle. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymälle ja Suomen Diakoniaopisto – SDO Oy:lle myönnettiin lisäksi kunniamaininta. Laatupalkintokilpailun teemana oli tänä vuonna yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet.

Asiakas- ja työelämälähtöinen toimintatapa edellyttää, että myös koulutuksen järjestäjän sisäisessä toiminnassa toteutuu verkostomainen toimintatapa.

Laatupalkintoa hakeneiden organisaatioiden arvioinnin toteutti OKM:n asettama ammatillisen koulutuksen laatupalkintotoimikunta. Toimikunnan mukaan hakemukset olivat erittäin korkeatasoisia ja niissä näkyi koulutuksen järjestäjien vahva panostus laadunhallintaan. Palkittavat organisaatiot erottautuivat muista erinomaisuudellaan teeman, yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet, edistämisessä.

Laatupalkinnolla kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminnan laadun arviointiin ja parantamiseen. Tavoitteena on löytää parhaita käytäntöjä muiden organisaatioiden oppimisen perustaksi ja edistää ammatillisen koulutuksen arvostusta, vetovoimaa ja tunnettuutta.

Lue lisää OKM:n sivuilta >>