Ammatillisen koulutuksen kultaiset ansioristit opettajakoulutuksen kehittäjille

18.04.2024

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin filosofian tohtori, ammattikasvatuksen dosentti Seija Mahlamäki-Kultaselle sekä filosofian tohtori Jari Laukialle. Kultaiset ansioristit luovutettiin AMKE-päivien yhteydessä 17.4.2024.    

Sekä Seija Mahlamäki-Kultanen että Jari Laukia ovat kehittäneet ammatillista opettajakoulutusta, sen vetovoimaa ja tutkimusperusteisuutta merkittävällä tavalla. Laukia toimi Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun johtajana ja Mahlamäki-Kultanen HAMK ammatillisen opettajakorkeakoulun yksikön johtajana. 

- Jari Laukia on tehnyt merkittävää tutkimusta ammatillisesta koulutuksesta ja sen historiasta. Lisäksi hän on kehittänyt ammatillisen opettajakoulutuksen vientiä. Seija Mahlamäki-Kultanen on puolestaan vaikuttanut vahvasti Skills Finland ry:n huippuosaamistoiminnassa. Hän on toiminut myös useita vuosia opettajankoulutusfoorumin puheenjohtajana, toteaa AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu

Ammatillisen koulutuksen ansioristi myönnetään tunnustuksena pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta ammatillisen koulutuksen hyväksi. Ansioristin myöntää AMKE ry:n hallitus.