Ammatillisen koulutuksen ansioristit ovat arvostettu tunnustus ammatillisen koulutuksen hyväksi tehdystä työstä

18.01.2024

Kevät on aika muistaa ansioristillä luottamushenkilöitä, yhteistyökumppaneita tai pitkään työskennelleitä henkilöstön jäseniä ansioistaan ammatillisen koulutuksen hyväksi tehdystä työstä.

- Ammatillisen koulutuksen ansioristin hakeminen työyhteisön jäsenelle tai luottamushenkilölle on upea tapa juhlistaa pitkäaikaista panostamista ammatilliseen koulutukseen, sanoo Saskyn kuntayhtymäjohtajan Antti Lahti

Keudan kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomun mukaan ansioristi on tärkeä palkitsemisen ja kiittämisen muoto Keudalle työnantajana.

- Ammatillisen koulutuksen ansioristi myönnetään keudalaiselle erityisistä ansioista, laajasta aktiivisuudesta ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi. Ansioristiä arvostetaan laajasti koulutuskentässä ja se on säilyttänyt omanlaisensa arvokkuuden muiden ansiomerkkien rinnalla.

Ansioristin saaminen on suuri kunnia 

Ansioristi sopii muistamiseen tai arvostuksen osoittamiseen vaikkapa koulutuksen järjestäjän vuosijuhlien yhteydessä tai eläköitymisen kynnyksellä. 

Pitkän uran nuorten työelämä- ja yrittäjyysosaamisen ja -tuntemuksen edistämiseksi tehnyt johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen Nuoret ja Talous NYTistä otti vastaan kultaisen ansioristin vuoden 2023 huhtikuussa  

- Ansioristin saaminen oli suuri kunnia. Se teki näkyväksi paitsi työyhteisölleni, myös itselleni työn ammatillisen toisen asteen parissa, Tenhunen-Ruotsalainen sanoo. 

Kultaisen ansioristin sai viime vuonna myös AMKEn viestintäverkoston työryhmän puheenjohtajana toimiva, Luovin tieto- ja viestintäjohtaja Susanna Kangas. Työurallaan Kangas on vaikuttanut vahvasti niin Luovin kuin koko ammatillisen erityisopetuksen tunnettavuuteen, vaikuttavuuteen ja maineeseen. 

Kankaan mukaan ansioristi oli kaunis, juhlallinen ja hyvin konkreettinen kiitos tehdystä työstä.  

- Usein näitä asioita sanotaan ääneen vasta työuran päätösvaiheessa, siksi on etuoikeus ja kunnia juhlistaa niitä jo työuran aikana.

AMKE ry:n hallituksen myöntämät ammatillisen koulutuksen ansioristit myönnetään joko kultaisina tai hopeisina.Ansioristi on Yrjönristin muotoinen emalioitu risti, jonka symboleihin kuuluvat kasvua ja onnistumista kuvaavat lehdykät. Ansioristiin liittyy myös erillinen pienoisristi sekä kunniakirja. 

Lue lisää ja tilaa ansioristejä ansioituneille ammatillisen koulutuksen toimijoille >> 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: