Ammatillinen koulutus tilastoissa

20.10.2021

Tänään vietetään Euroopan tilastopäivää. Ammatillisen koulutuksen tilastotietoa kokoavat ja julkaisevat Tilastokeskus ja koulutuksen tilastopalvelu Vipunen. Myös Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE koostaa tilastoaineistoja aktiivisesti. 

AMKEn tuottamat tilastot kootaan nettisivuille, josta löytyy tietoa mm. yhteishausta, oppisopimuksesta ja rahoituksen kehityksestä. 

- Tilastot tarjoavat paljon tietoa ja lisäävät ymmärrystä ammatillisesta koulutuksesta. Esimerkiksi lähes kaksi kolmesta opiskelijasta on yli 20-vuotiaita tai pelkästään tutkinnon osaa tai osia suorittavien opiskelijoiden määrä on kaksinkertaistanut viimeisen viiden vuoden aikana, havainnollistaa AMKEn asiantuntija Saku Lehtinen

Tilastotiedot auttavat niin poliitikoita kuin oppilaitoksen johtoa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Tilastot eivät kuitenkaan yksinään vielä riitä, vaan niitä tulee myös osata analysoida. 

- KOSKI-palvelun tietojen laajempi hyödyntäminen avaamalla rajapinnan tilastopalvelu Vipuseen olisi hieno mahdollisuus parantaa tiedolla johtamista, jatkaa Lehtinen. 

AMKEn kootut tilastot löydät täältä >>

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: