Ammatillinen koulutus menestyi upeasti Uskalla Yrittää -finaalissa

26.04.2024

Helsingissä 24.–25.4. järjestettyyn Uskalla Yrittää -finaaliin osallistui lähes 60 harjoitusyritystä ja yhteensä noin 200 nuorta peruskouluista ja 2. asteen oppilaitoksista eri puolilta Suomea. 

Parhaaksi yksinyrittäjäksi valittiin Waves NYT Stadin ammattiopistosta. Waves valmistaa trendikkäitä mallistoja kankaista, jotka ovat valmistettu merten muovijätteestä, kierrätetyistä kuiduista tai vaihtoehtoisesti uusiokuiduista.  

Parhaan liikeidean palkinnon sai Vamian Aurora NYT. Yrityksen liikeideana on päiväkirja pohdiskeluun ja reflektioon, joka sisältää täytettäviä sivuja sekä tarinoita muiden kokemuksista. 

Ammattiopisto Spesian GreenPower NYT valittiin parhaaksi vastuulliseksi yritykseksi. Kiinteistönhoito-alan opiskelijoiden NYT-yritys tuottaa kiinteistönhoidon ja viheralueiden palveluja ja tuotteita. Nyt tuotannossa on kierrätyspuuhakkeesta tehtyjä tuotteita. 

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Shameless NYT sai parhaan myyntitiimin palkinnon. Tuomariston perusteluiden mukaan kaikki tiimin jäsenet ovat hyvin aktiivisia. He tuntevat tuotteen ja ovat innoissaan siitä, mitä tekevät.

Parhaaksi messupisteeksi valittiin Ainoo NYT WinNovasta. Messupiste oli selkeästi rakennettu visuaalinen kokonaisuus, jossa esillepano ja hinnasto olivat selkeitä ja kutsuvia.

Uskalla Yrittää -finaalissa vuoden parhaaksi NYT-yritykseksi valittiin helsinkiläinen Hunajaheput NYT.Tapahtuman järjesti Nuorten yrittäjyys ja talous NYT.

Lue lisää >>