AMKEpäivien tunnelmaa

15.03.2019

Kalastajatorpalla 13.–14.3. järjestetyt AMKEpäivät kokosi yhteen yli 150 ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa, johtajaa ja ystävää. 
AMKEpäivien juontajina toimivat Tiina Immonen Mercuriasta ja Max Gripenberg Optimasta.

 
Ministeri Sanni Grahn-Laasonen: "Ammatillisen koulutuksen uudistus on hallituksen suurin läpiviety uudistus. On syytä olla ylpeitä siitä, mitä olemme yhdessä saaneet aikaiseksi".


Oppivelvollisuus toiselle asteelle jakaa, perustaitojen vahvistaminen yhdistää - paneelissa Tuomo Puumala, Mikaela Nylander, Hanna Sarkkinen ja Kimmo Kivelä. 


Rahaa poliitikot sijoittaisivat maksuttomaan toiseen asteeseen, yksilöllisiin tukitoimiin ja lähiopetukseen - paneelissa Oskar Viding, Meri Vilen, Pilvi Torsti, Sameli Sivonen ja Sari Multala  


Työ- ja elinkeinoelämän johtoa kommentoimassa koulutuspoliitikkojen näkemyksiä: Lavalla Markku Lahtinen, Terhi Päivärinta, Antti Palola, Riikka Heikinheimo, Sture Fjäder, Jarkko Eloranta ja Jyrki Mäkynen


EpicChallenge-ohjelmassa eri koulutusasteiden opiskelijat ratkovat haasteita tiimeissä. Neljä upeaa nuorta jakoivat tarinansa, miten tätä kautta heidän tulevaisuuden suunnitelmat ovat kirkastuneet ja oppimisen ilo on löytynyt.


Keudan floristiikka-alan opiskelijat ja opettajat johdattelivat AMKEpäivien osallistujat kukkakorujen valmistuksen saloihin. Ja hienoja koruja saatiinkin!

 
Maria Sarkkinen Stadin Ammattiopistosta ja Veli-Matti Lamppu AMKEsta


Timo Karkola Amiedusta ja Hanna-Mari Bennick AMKEsta