AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu Viktor Julius von Wright -ritariston jäseneksi

28.05.2023

Kuva: Juha Peltonen

Valtakunnallinen Mestarikiltaneuvosto ry vietti valtakunnallista Mestarimööttiä Jyväskylässä 28.5. Mestarimöötin yhteydessä Viktor Julius von Wright-ritaristo kutsui jäsenekseen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n toimitusjohtajan Veli-Matti Lampun.

- Ritariston jäsenyys on korkein tunnustus käsityön ja sitä lähellä olevien alojen hyväksi toimineille käsi- ja pienteollisuuden asiaa ajaneille Suomen kansalaisille, kertoo ritariston ylimestari Jaakko Laitinen.

Mestarikiltaneuvosto ry:n tehtävänä on edistää korkeaa ammatillista osaamista, pitää yllä mestarien ja kisällien arvostusta sekä edistää kädentaitoja ja niihin liittyvän yrittäjyyden sekä koulutuksen arvostusta. Mestarin arvonimen voi saada suoritettuaan kädentaitoalan erikoisammattitutkinnon. Viktor Julius von Wright -ritaristo toimii Mestarikiltaneuvoston yhteydessä ja jäseniä siinä voi olla

- Olen ylpeä von Wright -ritariston jäsenyydestä. Olen saanut työurani aikana olla mukana monin tavoin edistämässä ritariston arvoja: mestaritason ammattiosaamista, yrittäjyyttä ja koulutuksen arvostusta. Omassa työssäni pidän tärkeänä wrightiläisen työväenaatteen ajatusta, että ”korkea ammattitaito on työntekijän parasta sosiaaliturvaa”, kertoo Veli-Matti Lamppu. 

Mestarimöötissä ritariston jäseniksi kutsuttiin myös kampaajamestari Anneli Kangas, kondiittorimestari Eila Kiilamaa, vaatturi- ja ompelijamestari Hannele Teurokoski sekä verhoilijamestari Tapio Tahvanainen. Täytettyään 80-vuotta ritariston jäsen siirtyy kunniaritariksi ja ritaristoa täydennetään.


Kuva: Juha Peltonen
 
Tietoa Mestarikiltaneuvostosta ja von Wright -ritaristosta >> 
Tietoa Viktor Julius von Wrightistä >>

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on koulutuksen järjestäjien edunvalvoja, jonka toiminnan ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Yhdistyksen 87 jäsentä ovat kunnallisia ja yksityisiä, monialaisia ja erikoistuneita koulutuksen järjestäjiä. Jäsenemme kouluttavat 98 % ammattiin opiskelevista aikuisista ja nuorista.