AMKEn joulukalenteri

03.12.2020

LUUKKU 24: Pimeydessä tähdet loistavat kirkkaimmin

Jatkuvia uusia vaatimuksia. Epävarmuutta, eristäytymistä ja odotuksia. Tässäkö on tämän vuoden kuva?

Pyysimme ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kertomaan vuoden tähtihetkistä, joista tekisimme AMKEn joulukalenterin. Ajatus sai innostuneen vastaanoton ja tarinoita tuli enemmän kuin jouluun on päiviä.

Tähtihetkien keskiössä ovat opiskelijat ja oppiminen. Uuden teknologian ja oppimisympäristöjen käyttöönotto. Laatupalkinto kiitokseksi pitkäjänteisestä työstä. Rajavartioston vanhan laivan uusiokäyttö opetuslaivana. Vuoden oppisopimusopiskelija. Yllätysvasikka Sisu. Maahanmuuttaja, joka löysi ammatillisen koulutuksen avulla paikkansa yhteiskunnassa ja sukupuoli-identiteettinsä. Ja monia muita tarinoita.

Tähtihetket syntyvät halusta kehittää, uudistua ja tehdä yhteistyötä. Tarvitaan innostuneet ja työlleen sitoutuneet opettajat ja muu henkilöstö, yhteistyöhön uskova työelämä, koulutuksen järjestämiseen vapauden antava opetushallinto, oppilaitosten taitava johto ja näkemyksellinen koulutuksen järjestäjän hallinto.

Tällaisina vuosina on hyvä muistaa, että pimeydessä tähdet loistavat kirkkaimmin. Ei tarvitse muistella menneitä murheita eikä surra tulevaa. On hyvä olla tässä ja nyt, koska on joulu.


Katsele edellisiä luukkuja! 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: