AMKEn hallitus palkitsi maahanmuuttajaopiskelijoita

16.11.2017

AMKE ry on myöntänyt stipendin kahdeksalle maahanmuuttajaopiskelijalle sekä apurahan maahanmuuttajien opettajatiimille.

Korkeatasoisten hakemusten perusteella valitut stipendin saaneet opiskelijat ovat:
•    Satomi Kvick, Salon Seudun ammattiopisto
•    Marzia Ahmadi, Ylä-Savon ammattiopisto
•    Sakina Maroua Ballakh, Stadin aikuisopisto / Stadin ammattiopisto
•    Brum Siu, Oulun Palvelualan Opisto
•    Warissara Phosawang, Ammattiopisto Lappia
•    Mohammed Nourdeen Toure Abdul Karim Suffyan, Suomen Diakoniaopisto
•    Lilli Basogay, SASKY koulutuskuntayhtymä
•    Al-Aloosi Saad, SASKY koulutuskuntayhtymä

•    Apurahan sai Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen Tulkkitiimi.

- Opiskelijat tulevat hyvin eri puolilta maailmaa, erilaisista taustoista ja kouluttautuvat erilaisiin ammatteihin, kertoo palkintoraadin sihteerinä toiminut Riikka Reina

Sitoutuminen, suvaitsevaisuus ja tavoitteiden saavuttaminen
Kaikissa valinnoissa painotettiin erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa sekä menestystä kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa. Stipendin saaminen edellytti poikkeuksellista motivaatiota ja sitoutumista.  
Maahanmuuttajakouluttajan apurahan tarkoituksena on kehittää ammattitaitoa ja osaamista sekä edistää apurahaa hakevan organisaation kehittämistavoitteita. Tänä vuonna palkittu tulkkitiimi on kehittänyt asioimis- ja oikeustulkkauksen koulutusta. Tällä korkeatasoisella ammatillisella koulutuksella on vahva yhteiskunnallinen merkitys maahanmuuttajien kotoutumiseen laajemminkin. 

- Tänä vuonna erityispiirteenä näkyi, että oppiminen ei todellakaan ole yksilösuoritus. Palkitsimme yksittäisen opettajan sijasta tiimin ja kaikkien palkittujen opiskelijoiden taustalla näkyi vahva yhteisöllisen oppimisen ajatus. Osaamista on hankittu ja sitä jaettu monipuolisesti, Reina toteaa.

Stipendin suuruus on 500€ ja apurahan suuruus on 2.000€. 

Stipendirahaston tausta
Stipendirahasto perustettiin vuonna 2015 AMKE International Oy:n toiminnan päätyttyä yhtiökokouksen päätöksellä. Stipendirahastolla tuetaan maahanmuuttajien ammatillisen osaamisen kehittymistä ja heidän kotoutumista. Rahaston tavoitteena on edistää kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Stipendien ja apurahojen jakamisen suorittaa Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. 

AMKE International Oy:n toimialana oli työelämän ja aikuiskoulutuksen kansainvälistymistä tukeva, palveleva ja kehittävä toiminta sekä monikulttuurisen työelämän, työperusteisen maahanmuuton ja maahanmuuttajien työllistymisen edistäminen. 

Lue lisää stipendin saaneista