AMKEn hallitus palkitsi maahanmuuttajaopiskelijoita

01.12.2021

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt stipendin viidelle esimerkilliselle maahanmuuttajaopiskelijalle. 

Stipendin saaneet opiskelijat ovat:

Hong Chian Yeoh, Koulutuskeskus Salpaus, Elintarvikealan pt
Mustafa Nebi, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Autoalan pt
Hasan Albusaad, SATAEDU Satakunnan koulutuskuntayhtymä, Rakennusalan pt
Laila Ibrahem Mohamed, Stadin ammattiopisto, Turvallisuusalan pt
Ehsan Rasouli, Omnian osaamiskeskus, Lähihoitajan pt

Kaikissa valinnoissa on painotettu erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Kriteereinä valintaan on myös opiskelijan menestyminen kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa sekä esimerkillinen ja kannustava toiminta opiskelijayhteisön jäsenenä.

AMKEn stipendiraadin puheenjohtajana toimi ammattikasvatusneuvos Timo Karkola ja jäseninä kenttäjohtaja Mari Kokko Suomen Yrittäjistä sekä Helsingin seudun kauppakamarin johtava asiantuntija Riikka Vataja.

Upeita kasvutarinoita 

Kansainvälistyminen ja muutokset yhteiskunnassamme merkitsevät entistä monimuotoisempia työyhteisöjä sekä entistä monimuotoisempia polkuja työelämään. Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrät ammatillisessa koulutuksessa ovat olleet jo vuosia vahvassa kasvussa. 

- Kehitys on haastanut koulutuksen järjestämisen sekä erilaisten ohjaus- ja tukipalveluiden tuottamisen tavat ja sisällöt. Vastaavasti olemme nähneet upeita ammatillisia kasvutarinoita, joihin vain hyvinkin lyhyen aikaa Suomessa olleet maahanmuuttajat ovat yltäneet, kertoo AMKEn maahanmuuttajastipendiraadin puheenjohtaja Timo Karkola.

Karkola kokee stipendiraadissa toimimisen tarjonneen eturivin paikan tutustua useisiin tällaisiin tarinoihin ja ihmisiin niiden takana. 

- Valitettavasti olemme voineet palkita vain pienen osan huippusuorittajista, Karkola sanoo. 

Tänä vuonna maahanmuuttajastipendihakemuksia haettiin 29 organisaatiosta yhteensä 61 opiskelijalle. Edellisvuosien tapaan hakemukset olivat erittäin korkeatasoisia. Stipendin suuruus on 500 euroa.

AMKE on palkinnut vuodesta 2016 lähtien joka syksy esimerkillisiä maahanmuuttajaopiskelijoita. Stipendeillä tuetaan maahanmuuttajien ammatillisen osaamisen kehittymistä ja heidän kotoutumistaan. Stipendien tavoitteena on edistää kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa. Stipendin suuruus on 500 euroa. Stipendin saajaa voi ehdottaa AMKE ry:n jäsenistöön kuuluva koulutuksen järjestäjä.