AMKE mukana Politiikkaviikossa 31.10.–4.11.2022

01.09.2022

Politiikkaviikko on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Mukaan voi lähteä mikä tahansa nuorten ryhmä – luokka, opiskelijakunta, nuorisovaltuusto, partiolippukunta tai harrastusryhmä! Tavoitteena on oppia vaikuttamisen tapoja lähiympäristössä kuin laajemminkin maailmassa ja tutustua politiikkaan. Tänä vuonna Politiikkaviikkoa vietetään 31.10.–4.11.2022.

Ilmoita oma luokkasi tai nuorten ryhmäsi mukaan Politiikkaviikkoon! 

AMKEn lisäksi Politiikkaviikon tukijoiksi lähtevät myös Opetushallitus, Kuntaliitto sekä rakentavampaa keskustelukulttuuria edistävä Erätauko-säätiö. 

- Näin merkittävien yhteistyökumppaneiden mukaantulo on Politiikkaviikon onnistumisen kannalta hyvin olennaista. On upeaa, että suomalaisen koulutuskentän keskeisimmät tahot näkevät nuorten yhteiskunnallisen aktiivisuuden teemaviikon tärkeänä, ja haluavat olla siinä mukana. On myös hienoa, että tämän vuoden Politiikkaviikon teema puhuttelee myös muita organisaatioita, ja yhteiskunnan viheliäisten ongelmien ratkaisu nähdään yhteisenä asiana”, toteaa nuorten osallisuuden asiantuntija Iida Laurila

Lue lisää

Politiikkaviikon yhteiskumppanit sekä lisätietoa Politiikkaviikosta >>

Allianssi ry:n nuorten osallisuuden asiantuntija Iida Laurilan blogi: Matkalla kunnon kansalaiseksi - miten amikset saadaan vaaliuurnille? >>

Viidettä kertaa järjestettävä Politiikkaviikko on yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko peruskoululaisille, toisen asteen opiskelijoille ja nuorisotyön piirissä oleville nuorille. Tänä vuonna loka-marraskuun vaihteessa järjestettävän Politiikkaviikon teemana on Miten politiikalla voidaan ratkoa kriisejä ja viheliäisiä ongelmia yhdessä eri mielipiteistä ja ideologioista huolimatta? 

Lisätietoja

Iida Laurila, nuorten osallisuuden asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
iida.laurila@nuorisoala.fi
044 787 0880